Kancelarija za razvoj zajednice (KRZ) u Loznici od početka godine je u nadležnosti gradske uprave, a u okviru Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj pruža svakodnevnu podršku uključenju građana u javni život grada.


Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj nakon dvogodišnjeg uspeha u radu sa građanima sada je uključena u gradsku upravu i nastavlja sa aktivnostima – rekla je šef kabineta gradonačelnika Loznice Danijela Marković.

– Osnovana avgusta 2007. kao pilot projekat, KRZ do kraja prošle godine finansirala je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju – istakla je Markovićeva, koja je do nedavno bila menadžer te kancelarije.

Ona je naglasila da je za dve godine probnog rada KRZ u saradnji sa građanima i uz pomoć Stalne konferencije gradova i opština Srbije realizovala šest projekata iz oblasti zaštite životne sredine, vrednih oko 7, 9 miliona dinara, koje su darovali švajcarska agencija i grad Loznica.

– Od ove godine, rad KRZ samostalno finansira grad koji njenim radom želi da unapredi i podstakne aktivnost građana u javnom životu i ojača pravni okvir za učešće građana u lokalnoj zajednici. Glavni cilj KRZ je povezivanje građana i lokalne samouprave, što se postiže obaveštavanjem o dostupnim konkursima i fondovima, bilo u medijima ili direktnim obraćanjem organizacijama iz nevladinog sektora, kao i pružanjem stručne pomoći prilikom pisanja projekata i konkurisanja za donacije – rekla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari