Lozničani dobijaju linearni park 1Foto: Beoinfo

U lozničkom naselju Lagator, u toku su radovi na izgradnji linearnog parka u dve faze, ukupne površine 3.452 metara kvadratnih, dužine oko 255, a širine oko 30 metara.

Budući park treba da ima zonu za decu različitog uzrasta, zonu mirnog odmora kao i zonu sporta, javljaju Lozničke Novosti.

Biće urađen sa ciljem širenja zelenih površina kako bi se stanarima u novoizgrađenom naselju na toj lokaciji omogućio pristup različitim sportsko-rekreativnim sadržajima.

Parcela na kojoj se park nalazi, namenjena je višeporodičnom stanovanju pa je u skladu sa tim predviđen za decu, ali će imati i sadržaje za odrasle, kao i za penzionere.

U sklopu parka biće pešačke staze širine dva i po metra, planira se izgradnja nekoliko vrsta klupa za odmor, dugačke betonske klupe, betonske klupe sa drvenom oblogom i klupe od drveta na čeličnoj konstrukciji.

Posebnu celinu čini dečje igralište sa različitim sadržajima za zabavu gde će biti postavljen i poseban gradski mobilijar.

Svi aspekti izgradnje zadovoljavaju stroge pravne propise o bezbednosti, a u planu je postavljanje multifunkcionalne kule i avantura park gde će biti ljuljaške, tobogani, vrteške, mreža za penjanje, stolovi za šah i parking za bicikle.

U planu je i teretana na otvorenom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari