LSV: Građanski protesti su opravdani 1Foto: SSP

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da razume potrebu za organizovanjem građanskih ekoloških protesta protiv Rio Tinta i pozvala svoje članstvo i simpatizere da ne ignorišu ovaj problem, navodi se u današenjm reagovanju ove stranke.

Kako kažu, građani Vojvodine veoma dobro znaju kakav je problem nemati ispravnu pijaću vodu, kako izgleda devastacija naših resursa od strane Gasproma i uništavanja šuma na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari.

Vreme je da oko nekih tema budemo zajedno, navode u LSV i kažu da nije daleko Jadar od Vojvodine i Beograda, ali neće biti ni ruska nuklearna elektrana u Vojvodini daleko od ostatka Srbije.

Zato pored Rio Tinta protestujemo i protiv nuklearne elektrane u Vojvodini, Gaspromovih aktivnosti koje ugrožavaju životnu sredinu i robovskih uslova rada u kineskom Linglongu.

„Naravno da je građanska neposlušnost način da se iskaže nezadovoljstvo, posebno kada ne možete kroz institucije da delujete kao građani ili kada građani, zahvaljujući bojkotu, nemaju svoje predstavnike u institucijama“, kaže se u saopštenju LSV i navodi da će se ova stranka pridružiti građanskim protestima.

Oni su zatražili da se uhapse svi batinaši koji su prošle nedelje tukli građane u Šapcu, i da se kazne policajci iz Beograda koji su tukli građane.

Pozvali su sve na mir i uzdržanost, i da se izbegavaju sukobe jer oni neće rešiti krizu već će je produbiti, kaže se u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari