LSV: Patrijarh Porfirije da se vrati putu skromnosti 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo kulture/GORAN ZLATKOVIĆ)

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručila je danas kako „sa žaljenjem konstatuje da patrijarh Porfirije nije odustao od ideje da potroši 650.000 evra državnih para na rekonstrukciju vile u kojoj živi na Dedinju“ i pozvala poglava SPC da se vrati „putu skromnosti“.

„Smatramo da je sramotno da u danima kada se nalazimo u teškoj ekonomskoj situaciji, u trenutku u kom više od 800.000 građana živi ispod granice siromaštva, a 20 odsto ljudi se nalazi blizu te granice i u riziku od siromaštva, patrijarh Porfirije troši 650.000 evra na rekonstrukciju vile“, navodi u saopštenju LSV.

Umesto krajnje nepotrebnih radova na vili, patrijarh je, ističe LSV, mogao da se založi da 5.000 siromašne dece dobije sve užbenike za narednu školsku godinu, ili da omogući lečenje za bar dvadesetoro teško bolesne dece, ili da obezbedi 300.000 toplih obroka za naše najsiromašnije građane.

Ta stranka je, uz ocenu da je „luksuz bitniji od interesa građana“, pozivala patrijarha Porfirija da se „vrati putu skromnosti kojim je koračao Isus Hrist“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari