LSV: Vlada da obezbedi novac za kupovinu udžbenika svim učenicima 1foto Stanislav Milojković

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) zatražila je danas od Vlade Srbije da u nahitnijem roku iz bužetske rezerve uplati svim lokalnim samoupravama sredstva koja će biti namenjena roditeljima koji imaju decu u osnovnim i srednjim školama.

Od uplaćenih sredstava roditelji bi obezbedili udžbenike i drugi potreban materijal za predstojeću školsku godinu, kao što je to slučaj u Beogradu, gde je gradska vlast predvidela da za svakog učenika dâ po 20.000 dinara, navela je LSV u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama LSV, iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije Gradu Beogradu uplaćeno je 117 miliona dinara i 113.673.000 dinara, što je ukupno oko 230,7 miliona dinara, a ta sredstva su za realizaciju akcije pomoći beogradskim roditeljima.

„Tražimo da svi đaci i njihovi roditelji budu ravnopravni. Srbija nije samo grad Beograd, koji je po svim pokazateljima, daleko najbogatiji deo zemlje“, poručila je LSV i pozvala Vladu Srbije da poštuje Ustav i pokaže na delu da su svi građani ravnopravni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari