LSV: Vlast da pod hitno vrati na posao profesorku škole u Opovu 1Foto: EPA-EFE/ JULIEN WARNAND

Opoziciona stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) zatražila je danas da profesorka škole u Opovu Jelena Lukić, u Banatu, bude vraćena na posao.

„Njoj je prekinut radni odnos, samo zato što je odbornica opozicije u lokalnom parlamentu Kovačice. Kakva poruka se ovim šalje deci, ali i svim građanima Srbije? Tražimo da vlast pod hitno ukine odluku o otkazu profesorki Lukić i da ona bude vraćena na posao“, rekla je potpredsednica LSV – Vojvođani Aleksandra Marković Maleš, u pisanoj izjavi.

Ona je pružila punu podršku prosvetnim radnicima, koji za početak novembra planiraju novi štrajk, jer im Vlada Srbije nije ispunila niti jedan zahtev.

„Sramota je da su zarade zaposlenih u obrazovanju i dalje ispod proseka, a da od statusa službenog lica za prosvetna radnike još nema ništa“, ocenila je Marković Maleš.

Dodala je da su u toku septembra i oktobra roditelji od razrednih starešina svoje dece dobijali Vajber i SMS poruke da u cilju „višeg kvaliteta obrazovanja“ uplate određenu svotu novca za kupovinu sapuna i toalet papira.

„To je jasna slika stanja u našim obrazovnim institucijama. Sa druge strane, napadi na zaposlene u prosveti se nastavljaju i vlast nije učinila ništa da im se osigura bezbednost. Naprednjaci su od našeg obrazovnog sistema napravili svoj politički poligon. Progone profesore koji drugačije misle, a posebno one koji su politički aktivni u opoziciji“, ocenila je Marković Maleš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari