Lutovac: Sramotna hajka protiv Tamare Skrozze 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da je sramotna hajka koja se vodi protiv novinarke Tamare Skrozza.

„Pozivam nadležne institucije i javnost Srbije da oštro osudi besprizorne napade na nju lično i slobodu govora koja se vrši preko napada nju“, poručio je Lutovac, prenosi N1.

Podsetimo, novinska agencija FoNet prethodno je izrazila najoštriji protest i osudila orkestiranu kampanju spinovanja u privatnim televizijama i tablodima, isfabrikovanu u propagandnim centrima vlasti, kojom je najgrublje i neutemeljeno zamenica glavnog urednika te agencije Tamara Skrozza stavljena u kontekst dehumanizacije i pretnji smrću šefu države.

Pozivajući se na deo Skrozzine izjave u televizijskoj emisiji „Da sam ja neko“ o događajima u noći između 5. i 6. oktobra 2000. godine, istrgunutu iz konteksta, u kojoj se ne pominju ničije ime i funkcija i u kojoj nema nikakvog poziva na nasilje, ovi mediji, očigledno dirigovani iz jednog centra, od nje prave metu i direktno je izlažu životnoj opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari