"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 1Foto: M. S. / Danas

Zaječarski penzioneri kažu da im penzija stiže, tek toliko da preguraju pola meseca, ali bez obzira na to, smatraju da predsednik Aleksandar Vučić vodi ispravnu politiku.

Toplo i sunčano vreme, nakon nekoliko hladnih dana, „izmamilo“ je najstarije Zaječarce, da zauzmu svoja omiljena mesta u centru grada.

Iskoristili smo takvu situaciju, i razgovarali sa najstarijim sugrađanima, kolika je njihova penzija, koliko izdvajaju za račune, i da li smatraju da predsednik države i Srpska napredna stranka vode zemlju ispravno.

Draža Stevanović (83), penzioner iz Zaječara kaže za Danas, da je nekada radio u trgovini, a da mu je penzija sada oko 30.000 dinara.

"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 2
Foto: M. S. / Danas

„Ma kakva penzija. Od nje nemam za pola meseca. Zamislite, koliko mi ostaje kada za grejanje, struju i komunalije dajem oko 20.000 dinara, i za lekove i hranu ostaje mi 10.000. Živim sa suprugom, ali ona ne prima penziju pošto nije radila. Takođe ni ćerka ni unuk ne rade“, ističe on.

Bez obzira na niska primanja, i lošu situaciju, na naše pitanje kako predsednik Aleksadar Vučić „vodi“ zemlju, on odgovara:

„On dobro radi za Srbiju, ali su penzije male. Rekao sam vam da od mojih niko ne radi. Unuk je fiziterapeut ali posla za njega nema. Bez obzira na sve, smatram da Vučić ispravno vodi našu zemlju“.

"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 3
Foto: M. S. / Danas

Sličnog mišljenja je i Miroljub Ristić (80), takođe penzioner iz Zaječara.

„Meni je penzija oko 30.000 dinara. Polovinu dajem za komunalije, a živim sam. Kada nema više novca dobro je i ovoliko. Smatram da predsednik Vučić vodi zemlju osrednje. Može naravno i bolje, ali jednostavno ne može – takve su prilike“, dodaje Ristić.

Tomislav Milovanović (85) penzioner iz Zaječara kaže da živi sam, a da je njegova penzija tek nešto iznad 20.000 dinara.

"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 4
Foto: M. S / Danas

„Sam sam. Penzija mi je 20.700 dinara. To nije dovoljno za mene. Samo za struju i komunalije dajem oko 13.500 dinara. Bez obzira na sve verujem da on pravilno vodi državu, ali ljudi oko njega mu ne daju pravo sliku stanja u zemlji“, kaže Milovanović.

Slobodan Marin (92), penzioner kaže da je njegova plata pristojna, i da nema problema sa plaćanjem računa.

„Radio sam na dobrom mestu, tako da mi je penzija pristojna. Za mene je više nego dovoljna. Nemam problema sa plaćanjem računa, pošto su moji u inostranstvu. Takođe smatram da predsednik Vučić dobro radi“, istakao je Marin.

"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 5
Foto: M. S / Danas

Penzioner iz Zaječara, Zoran Simenović (68), kaže za Danas da je njegova penzija 57.000 dinara.

„Živim sa suprugom, sinom i pastorkom. Bez obzira što mi je penzija tolika, nije dovoljna za život. Samo za hranu mi ode oko 30.000 dinara, a za račune oko 15.000, pa vidite koliko mi ostaje. Šta da kupim sa ostalim novcem? Mogu samo da sanjam i molim boga da se nešto ne pokvari po kući. Smatram da predsednik Vučić loše vodi državu – cene svakodnevno skaču, a da nema razloga za to. Povećali su nedavno putarinu, pa će od maja i struju, a onda lančano ide sve“, istakao je Simeonović.

I ostali Zaječarci koji su se danas zatekli u centru Zaječara sličnog su mišljenja. Saglasni su, da je stanje loše, ali smatraju da predsednik Vučić vodi ispravnu politiku, i da nije kriv za takvo stanje.

"Ma kakva penzija, od nje nemam za pola meseca, ali Vučić vodi Srbiju dobro": Zaječarski penzioneri za Danas 6
Foto: M. S / Danas

Ipak, stariji gospodin koji nas je posmatrao dok smo razgovarali sa penzionerima, prišao nam je i kazao: „Verovatno sam ja kriv, ako nije Vučić. Nema ko drugi, ako ga svi oni brane“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari