Macura: Krajem meseca pred poslanicima izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom 1Tatjana Macura Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Dani porodice počeli su danas u Perlezu, gde je ministar bez portfelja zadužen za oblast rodne ravnopravnosti i ekonomsko osnaživanje žena Tatjana Macura izjavila da će raditi na osnaživanju žena, sa posebnim osvrtom na izazove kakve imaju zaposlene majke i moderne porodice, u vezi usklađivanja rada i roditeljstva.

Svaki radnik ili radnica jesu i biće dragoceni, a razvoj mera podrške usklađivanja rada i roditeljstva predstavljaće motiv više da, pre svega, žene ne odustaju od toga da budu ekonomski aktivne, rekla je Tatjana Macura, saopšteno je iz njenog kabineta.

To je prilika da se u neposrednom kontaktu sa roditeljima čuje kakva su njihova očekivanja vezana za rad vlade, poručila je Tatjana Macura.

Ona je navela da će krajem meseca Ministarstvo za brigu o porodici predstaviti poslanicima  izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Tatjana Macura je izjavila da će biti ispunjeno obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će žene koje su u ovoj godini rodile decu dobiti pomoć države od pola miliona dinara.

U Perlezu je održana i porodična šetnja, koju je organizovao tim ministarke za brigu o porodici Milice Đurđević Stamenkovski, a u njoj su učestvovali mladi bračni parovi sa decom, predsednik vlade Srbije Miloš Vučević i članovi njegovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari