Macura o problemu sa klimama u porodilištu "Narodni front": Situacija nije bila dramatična, nikome nije bio ugrožen život 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura izjavila je danas da je najvažnije da je problem klime u porodilištu „Narodni front“ rešen i ocenila da situacija nije bila dramatična, jer nikome nije bio ugrožen život.

„Ustanovio se kvar, ustanovilo se na koji način da se reši i problem je rešen, i to je glavna vest“, kazala je Tatjana Macura gostujući na televiziji N1.

Prema njenim rečima, od kada je ukazano na problem, krenulo se u njegovo rešavanje i „data je vrlo jasna informacija o tome kada će i u kom roku i na koji način biti taj problem rešen. I problem je rešen“.

Ministarka je dodala da je nekorektno tretirati jednu incidentnu situaciju kao stalnu pojavu.

Ona je ocenila da su mediji dobri saveznici da izvrše pritisak da se neki problem reši brže, ali da neki jureći za vestima, izveštavaju senzacionalistički.

Tatjana Macura kazala je da se nijedna porodilja nije žalila samom porodilištu ili nekoj instituciji, već su nezadovoljstvo izrazile u obraćanju medijima ili na društvenim mrežama.

„Ukoliko želite da institucije sistema reaguju, onda se njima obratite“, poručila je ministarka.

Prema njenim rečima, pokvario se bio deo na centralnoj klimatizaciji u Narodnom frontu, i to deo koji nije bio predmet ranijeg pregleda.

„Ustanovio se kvar, ustanovilo se na koji način da se reši i problem je rešen, i to je glavna vest“, kazala je Macura.

Upitana da li je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pokazao neodgovornost u tom slučaju i zašto se nije ranije reagovalo, ona je rekla da Lončar nije neempatičan i neodgovoran, kao i da je problem rešen u najbržem mogućem roku.

Upitana da li će se izmene zakona o roditeljskom dodatku za prvo, drugo, treće i četvrto dete primenjivati retroaktivno, kao što je bilo najavljivano, ona je kazala da će se videti kako teče javna rasprava, a pozvala je i pojedince i nevladine organizacije da se u nju uključe.

„Ne vidim ništa sporno i ne sumnjam da će ga cela vlada podržati“, ocenila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari