Mađarska policija uhapsila dvojicu krijumčara iz Srbije koji su prevozili 10 ilegalnih migranata 1Foto: Mađarska policija

Mađarska granična policija je u Bač-Kiškun okrugu uhapsila dvojicu krijumčara iz Srbije i 10 ilegalnih migranata.

Policija Kunsentmikloša je, prema dojavi Odeljenja za međunarodne krivične istrage u Sekešfehervaru, je juče, u 23:10 časova, obavili pregled vozila kojim je upravljao državljanin Srbije.

Pored vozača je putovao još jedan srpski državljanin, a policija je u vozilu zatekla 10 migranata, koji su se izjasnili da su državljani Avganistana. Članovi grupe nisu mogli da pruže dokaz o svom identitetu, niti su posedovali dokaze o svom boravku u Mađarskoj.

Kako se sumnja, dvojica muškaraca su imali nameru da pomognu migrantima da dođu do zapadne Evrope, a protiv njih je pokrenut postupak za krijumčarenje ljudi, dok će migranti nakon saslušanja biti sprovedeni nazad do srpske granice, u skladu sa važećim mađarskim zakonima.

Inače, za krijumčarenje ljudima predviđena je kazna zatvora od jedne do pet godina, a u kvalifikovanim slučajevima od pet do 15 godina zatvora.

Tokom noći, oko 0:15 časova, patrole Uprave granične policije Bačbokod uhapsile su još 10 migranata u oblasti Katimara. Ilegalni migranti su se izjasnili kao državljani Sirije, a policija će ih vratiti nazad do srpske granice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari