Madžarević na Women's weekend: Žene često samoinicijativno preuzmu više uloga u TV produkciji, da bi dokazale da su neophodne 1Foto: Women's Weekend/Goran Svilar

Nevena Madžarević, voditeljka i urednica  emisije „Probudi se“ na TV Nova, jedno je od omiljenih TV lica na našoj medijskoj sceni, pa je tako imala privilegiju da bude jedina novinarka iz Srbije koja učestvuje na prestižnoj regionalnoj konferenciji „Women‘s weekend“ koja se od 9. do 11. marta održava u Rijeci.

Konferencija se održava sa ciljem da poveže žene iz različitih industrija i društvenih sfera, osnaži položaj žena i podseti žene da u svom užurbanom rasporedu nađu vreme za sebe. Nevena je učestvovala na panelu „Vladarice TV ekrana“, posvećenom televizijskom novinarstvu i poziciji žene u medijima, koji je moderirao novinar Petar Štefanić.

Pored Nevene, učesnice panela bile su reporterka TV Nova iz Hrvatske Sabina Tandara Knezović, voditeljka na TV HRT Daniela Trbović i voditeljka na TV RTL Antonija Blaće.

„Imale smo prilike da uporedimo svoja iskustva, sličnosti i razlike srpskog i hrvatskog medijskog tržišta. Zaključile smo da se često dešava da žene samoinicijativno preuzmu i više uloga u lancu televizijske produkcije ne bi li pokazale svoje umeće i time dokazale da su neophodne. Muškarci su u tome znatno ležerniji, jer računaju da im to jednostavno pripada“, istakla je Nevena.

Ona je takođe objasnila da političari imaju tu privilegiju da odluče da ne žele da govore za određene medije ili da pojedinim novinarima, koji im postavljaju pitanja koja nisu po njihovim standardima, jednostavno ne odgovaraju.

„Ostaje nam da verujemo da će jednog dana ta praksa na ovim prostorima biti iskorenjena“, dodala je.

Na panelu se govorilo i o tome kako izgleda graditi karijeru korak po korak i baviti se novinarstvom, koji su izazovi ovog posla, kao i da li su upravo žene dominante u medijima.

Konferencija Women‘s Weekend okuplja sve važne i uspešne žene iz različitih sfera, delovanja i interesovanja iz regiona i sveta. Kroz brojna predavanja, panele, radionice i one-on-one razgovore, posetioci konferencije imaju priliku da čuju inspirativne priče iz oblasti politike, biznisa, lifestyle-a, IT-a, lepote i zdravlja…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari