U susretu sa novinarima, povodom sto dana od izbora nove lokalne samouprave, predsednik opštine Vlasotince Boško Stančić istakao je da je aktuelna koalicija dovoljno stabilna i da su ,,čaršijske priče’’ o formiranju neke nove skupštinske većine puka izmišljotina.

Gradnja magistralnog puta koji povezuje Vlasotince i Leskovac u dužini od pet i po kilometara najkrupnija je investicija u poslednjih pedeset godina, a njena gradnja, vredna dva miliona evra, uskoro treba da bude privedena kraju – podvlači Stančić.

Stančićje posebno govorio o događajima oko seoskog vodovoda u selu Ladovica, koji je bio isključen iz mreže zbog neispravnosti, ali je sada stanje redovno. Po oceni predsednika Stančića, neki krugovi iz opozicionih redova, uz pomoćnovinara, pokušali su da stvore krizu u funkcionisasnju lokalne vlasti, ali u tome nisu uspeli.

Pored niza programa komunalne infrastrukture, jedan od prioriteta lokalne samouprava, kako je rečeno u susretu sa novinarima, biće obnova Gradske biblioteke, koja je početkom godina stradala u velikom požaru. U novembru bi, inače, trebalo da bude održana donatorske konferencija za pomoćVlasotincu, a sredsta koja budu sakupljena biće usmerena u zaštitu grada i priobalnih sela od poplavnih talasa reke Vlasine.

Trenutno, u lokalnom parlamentu Vlasotinca, koji ima 45 odbornika, aktuelna koalcija ima 28 pristalica iz redova SRS, SPS, DSS, Nove Srbije i Grupe građana, dok su opoziciji donedavno vladajuće stranke DS i G17 plus, čiji je predsednik Mlađan Dinkić, što je posebno zanimljivo, poreklom iz ovoga kraja.

Povodom sto dana lokalne vlasti, predsednik Stančićje uručio Domu zdravlja vozilo za potrebe hitne medicinske pomoći vredno tri miliona dinara.

– Naša je namera da poboljšamo uslove rada Doma zdravlja i omogućimo efikasnije zbrinjavanje bolesnika – zaključio je Boško Stančić, predsednik opštine Vlasotince.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari