SSP: Izjavom o položaju žena u Srbiji Maja Gojković uvredila porodice i prijatelje žrtava femicida 1Foto: N. Kovačević

Srbijavoz saopštio je danas da će od 1. septembra ove godine putnici koji budu kupovali karte preko mobilne aplikacije moći da ostvare popust od 10 odsto, umesto dosadašnjih pet odsto, kao i da se uvodi fiksna naknada za kupovinu karata u vozu koja će iznositi dodatnih 500 dinara.

Predsednica Ženske mreže SSP Ferida Čustović ocenila je da u Srbiji nema političke volje za rešavanje rodne ravnopravnosti.

„Tema rodne ravnopravnosti u Srbiji često se koristi samo kao način da se popuni prostor na raznim panelima, iako je svima jasno da posle 12 godina vlasti Vučićev režim nije uradio ništa kako bi promenio položaj žena u društvu. Preduslov rešenja problema nasilja, kao i svih drugih pitanja rodne nejednakosti u Srbiji, je smena režima koji je zasnovan na agresiji i nasilju“, navela je Čustović.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković ocenila je juče u Novom Sadu da položaj žena u ; društvu u Srbiji „ide uzlaznom putanjom“ i da je „država jasno iskazala posvećenost promovisanju rodne ravnopravnosti i prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije“.

„Imam, pri tome, u vidu i lični primer, s obzirom da sam bila prva gradonačelnica Novog Sada u njegovoj istoriji, i to izabrana neposredno, voljom građana, a da sam sada predsednica Pokrajinske vlade, takođe ; prva ;u njenoj istoriji. Zagovornik sam da se politikom bave žene“, rekla je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari