Majci dečaka iz Niša koji je preminuo od opekotina određeno psihijatrijsko veštačenje 1Osnovni sud Niš: Foto V. Torović

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu naložilo je psihijatrijsko veštačenje T. S. (32) iz Niša čiji je trogodišnji sin 29. januara preminuo od posledica opekotina izazvanih vrelom tečnošću, potvrđeno je u tužilaštvu.

U niškom OJT su kazali da je majka upućena u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde će specijalisti sudske psihijatrije veštačiti njeno psihičko stanje, kao i uračunljIvost u vreme kada je dete zadobilo smrtonosne opekotine pod nerazjašnjenim okolnostima.

Prema nezvaničnim izvorima, T. S. je osumnjičena za krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza.

Dete je preminulo nakon što je 28. januara zadobilo opekotine vrelom tečnošću, a osumnjičena T.S. ga nije odvela u zdravstvenu ustanovu kako bi dobio pomoć.

Ona je, po nezvaničnim izvorima, kazala da je njen sin sam ušao u kupatilo, odvrnuo slavinu i popario se vrelom vodom.

Dodala je da ga je “namazala kremom protiv opekotina i stavila da spava, ali ga je pred zoru zatekla mrtvog, te pozvala Hitnu pomoć”.

Dečakovo telo upućeno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu radi utvrđivanja uzroka smrti, a rezultati još nisu saopšteni.

Nakon saslušanja u OJT, na kojem se branila ćutanjem, osumnjičenoj majci je 30. januara određen pritvor do 30 dana.

Krivična prijava podneta je i protiv dečakove babe D.T, u čijem su stanu te noći boravili  T.S. i njeno troje dece, koja je osumnjičena za nepružanje pomoći unuku.

Brati sestra preminulog dečaka, stari pet meseci, odnosno četiri godine, nakon tragičnog događaja smešteni su u hraniteljsku porodicu.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari