Majdanpek: Dok se situacija pravno ne reši, nećemo dozvoliti da nijedna mašina bude na Starici 1Foto: Ne dam

Odbornici Skupštine opštine Majdanpek i aktivisti, Irena Barbulović i Vladimir Božić, samo su kratko prokomentarisali saopštenje kojim se povodom dešavanja na Starici oglasila Opština Majdanpek.

Vladimir Božić je i danas u kampu na Starici u koji im je, kako kaže, najavljen upad.

-U toj tenziji nemam ni snage, ni volje da komentarišem saopštenje opštine koja se ponaša kao pres služba Ziđina – rekao je za Danas odbornik i aktivista Vladimir Božić.

-U ovom trenutku, dok su na Starici dešavanja koja prelaze sve granice zdravog razuma, nikako me ne interesuje saopštenje za javnost izdajnika – tako se zove onaj koji saopštenje potpisuje sa Opština, a ne imenom i prezimenom – kazala nam je odbornica i aktivistkinja Irena Barbulović.

Danas je aktivista Mladen Vladić u trenutku kada je ostao sam u kampu, jer je bilo vreme smene dežurnih aktivista, imao „bliski susret“ sa pripadnicima obezbeđenja, koji su prema njegovim rečima bili korektni.

-Rekao sam im da nisam ovlašćen da pregovaram sa njima, a oni da imaju naređenje da nas sa Starice sklone po svaku cenu. Kada se odbornik Božić vratio sa aktivistima koji će nastaviti dežurstvo, obezbeđenju smo rekli da nećemo dozvoliti da nijedna mašina, kamion, bager, nijedna lopata i kramp neće biti ovde da eksploatišu rudno bogastvo, a o miniranju i da ne govorimo, dok se ova situacija pravno ne reši – kaže Vladić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari