Majdanpek: Kreativan raspust kroz izradu suvenira 1Foto: J. B. K.

U nameri da kod najmlađih razviju kreativnost, ali i preduzetnički duh, u Centru za kulturu i obrazovanje u Donjem Milanovcu ovog leta organizuju radionice za izradu suvenira. Najpre za osnovce, a potom i predškolce.

Mogućnost da se kreativno izraze kroz pravljenje suvenira od prirodnih materijala i u vreme raspusta, osnovcima i predškolcima iz Donjeg Milanovca omogućio je Centar za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac.

-S obzirom da živimo u turističkom mestu u kome naročito tokom letnjih meseci ima dosta turista iz zemlje i inostranstva, odlučili smo da prvo organizujemo radionice za izradu suvenira. Suveniri sa karakterističnim motivima Đerdapa, prirodnih i kulturnih vrednosti, najpre su izlivani u kalupima, a potom su ih deca s uživanjem bojila i ukrašavala – kaže za Danas Nenad Radić iz donjomilanovačkog Centra za kulturu koji je rukovodio radionicama.

Usput su naučili da primenjuju stečena znanja i veštine u izradi predmeta koji zadovoljavaju estetske kvalitete suvenira i par dana raspusta provedu na kreativan način.

U radionicama kojima su bili obuhvaćeni osnovci i predškolci nastale su figurine sa Lepenskog Vira, kao i magneti sa amonitima, otiscima šapa divljih životinja, mamutima.

Suveniri koje su izradili najmlađi Donjomilanovčani biće prodati, a novac prikupljen na ovaj način biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari