Majdanpek: Opština ponudila u zakup i na korišćenje 378 hektara u državnoj svojini 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Poljoprivrednici, kao i pravna lica zainteresovani za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakupu mogu da se prijave do 20. decembra. Javno nadmetanje biće sprovedeno elektronskim putem preko veb aplikacije koja se nalazi na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za poljopivredno zemljište.

Opština Majdanpek ponudila je u zakup i na korišćenje poljoprivredno zemljište u državnoj svojini za 2023. godinu.

Prema objavljenom oglasu na zvaničnoj veb prezentaciji lokalne samouprave ponuđeno je 378 hektara u 14 katastarskih opština: Vlaole, Leskovo, Jasikovo, Boljetin, Golubinje, Debeli Lug, Donji Milanovac, Klokočevac, Majdanpek, Miroč, Mosna, Rudna Glava, Topolnica i Crnajka.

Grafički prikaz katastarskih parcela po katastarskim opštinama i spisak parcela po grupisanim jedinicama javnim nadmetanjima zainteresovani mogu pogledati u opštinskoj upravi Majdanpek ili na veb prezentaciji Uprave za poljopivredno zemljište.

Deo poljoprivrednog zemljišta, prema navodima iz oglasa, daje se na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe odnosno za elektrane na energiju vetra sa pratećom infrastrukturom i opreme za proizvodnju električne energije korišćenjem energije vetra odnosno za elektrane na sunčevu energiju sa pratećom infrastrukturom.

Takođe, deo poljoprivrednog zemljišta daje se na korišćenje za izvođenje geoloških istražnih radova odnosno eksploataciju mineralnih sirovina gline, šljunka, peska, kamena.

Uslovi za prijavljivanje i neophodna dokumentacija sastavni su deo objavljenog oglasa.
Zainteresovana fizička i pravna lica mogu se prijaviti do 20. decembra, a za svih 429 jedinica koje su predmet javnog nadmetanja u petak, 16. decembra biće organizovan obilazak.

Zakup je na 15 godina, a početna cena po hektaru ide od 250 do 3.961,30 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari