Majdanpek: Opštinski budžet posle rebalansa veći za 200 miliona dinara 1Foto: J. B. K.

Uslove za prvi ovogodišnji rebalans budžeta opštine Majdanpek omogućilo je dobro ostvarenje prihoda u prva četiri meseca 2022. godine čime se planirani prihodi od 1,213 milijardi dinara uvećavaju na 1,413 milijardi, čulo se na sednici Privremenog organa koji je usvojio izmene i dopune odluke o budžetu za 2022. godinu.

Zahvaljujući dobrom ostvarenju prihoda u prva četiri ovogodišnja meseca od 47 odsto, planirani budžet opštine Majdanpek usvojenim rebalansom, uvećava se za 200 miliona dinara.

Na osnovu izmena i dopuna odluke o budžetu za 2022. godinu planirani prihodi sa 1,213 milijardi dinara uvećavaju na 1,413 milijardi dinara. Istovremeno se uvećavaju i rashodi na 1,444 milijardi dinara, a potrebna sredstva za finansiranje budžetskog od 31 miliona dinara, biće obezbeđena iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina.

U ukupnim prihodima, najvećim delom učestvuje naknada za korišćenje mineralnih sirovina koja iznosi 573 miliona dinara.

Na sednici Privremenog organa, prilikom razmatranja rebalansa budžeta, rečeno je da uvećanje budžeta omogućava realizaciju dodatnih aktivnosti: zamenu hiljadu metara dotrajale vodovodne mreže, nabavku laparskopskog stuba za operacionu salu majdanpečke Opšte bolnice, kao i udžbenika za učenike prvog razreda u narednoj školskoj godini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari