Majdanpek: Stipendije dobijaju 11 srednjoškolaca i tri studenta 1Majdanpek Foto: J.B.K.

Na zvaničnom sajtu Opštine Majdanpek objavljena konačna lista kandidata za dodelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj 2021/2022. godini. Opštinska Komisija za stipendiranje učenika i studenata je za stipendiranje predložila 14 kandidata.

Nastavljajući praksu stipnediranja srednjoškolaca i studenata, opština Majdanpek stipendiraće i u školskoj 2021/2022 godini uspešne srednjoškolce i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Za opštinske stipendije mogli su da konkurišu učenici prvog i drugog razreda srednje škole, nosioci Vukove diplome i odlični učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja, kao i studenti iz oblasti medicinskih nauka i oblasti građevinarstvai studijskog programa iz oblasti veterinarskih nauka i iz oblasti informatike i računarstva.

Prema konačnoj listi, kandidati za dodelu stipendije su tri učenika prvog razreda srednje škole, nosioci Vukove diplome, koji se u Tehničkoj školi Majdanpek i Tehničkoj školi Zaječar školuju za elektrotehničara informacionih tehnologija.

Za isto zanimanje školuje se i četiri kandidata za učeničku stipendiju koji pohađaju drugi razred srednje škole u majdanpečkoj i tehničkoj školi Zaječar i Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Beogradu koji su prethodni razred završili sa odličnim uspehom.

Kandidati za dodelu stipendija za učenike iz osetljivih društvenih grupa su dva učenika prvog i po jedan drugog i trećeg razreda srednje škole. Radi se o dva gimnazijalca, jednom laboratorijskom tehničaru i elektrotehničaru informacionih tehnologija.

Na konačnoj listi su i tri kandidata za dodelu stipendija za studente iz osetljivih društvenih grupa. Reč je studentima druge i treće godine koji studiraju na beogradskom Filološkom fakultetu, Pravnom fakultetu i Visokoj školi elektrotehničke i računarstva.

Srednjoškolci stipendisti mesečno će dobijati 12.000 dinara, a studenti 14.000 dinara, stipendije će biti isplaćivane u deset jednakih mesečnih rata, izuzev u julu i avgustu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari