Majdanpek: “Vredne Vlajne” inicirale akciju čišćenja Rudne Glave 1Foto: FB Vredne Vlajne

Minulog vikenda Rudnoglavci, mlađi i stariji, podstaknuti pozivom komšinica okupljenih u udruženju “Vredne Vlajne”, sproveli su akciju uređenja i čišćenja zelenih površina u svome selu, kao i priobalja Šaške reke koja protiče kroz selo.

„Vredne Vlajne“ su Rudnoglavke okupljene oko zajedničkog cilja – očuvanje tradicije i njeno prenošenje na mlađe generacije. Čine to izradom tradicionalne odeće, pripremom domaće hrane karakteristične za područje istočne Srbije, izradom suvenira i predstavljanjem svog sela na brojnim etno manifestacijama u Srbiji.

Žene koje su u “Vrednim Vlajnama” vode računa i o svom selu, stoga su za protekli vikend inicirale akciju čišćenja sela. U uređenje i čišćenje zelenih površina, kao i priobalja Šaške reke priključili su im se i stariji i mladi Rudnoglavci.

-Malo je reći da je akcija prošla uspešno u svakom smislu. Ovim putem molimo meštane našeg predivnog sela da nam pomognu da svaka naredna akcija bude uspešnija od prethodne, ako ne prisustvom na akciji onda barem čuvajte svoje selo i smeće bacajte na mestima predviđenim za to – ocenila je akciju Desa Pavlović iz “Vrednih Vlajni”.

Organizatorke su se javno, na svom FB profilu, zahvalile svima učesnicima akcije, a posebno Mesnoj zajednici Rudna Glava koja je obezbedila rukavice i džakove, kao i osveženje i hranu za sve učesnike. Zadovoljne realizovanim, “Vredne Vlajne” ističu da je ovo prva od mnogih akcija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari