Majdanpek: Za bezbednost saobraćaja ove godine 4,2 miliona dinara iz opštinskog budžeta 1Majdanpek

Za unapređenje saobraćajne infrastrukture i saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, naučno-istraživački rad i opremanje jedinica saobraćajne policije u budžetu opštine Majdanpek za 2022. opredeljeno je 4,2 miliona dinara.

Polovina opredeljenih sredstava namenjena je za unapređenje saobraćajne infrastrukture: uređenje zone škole na osnovu izrađenih projekata na lokalnim putevima, uređenje sigurnih puteva od kuće do škole i izradu analize saobraćajnog sistema u zonama škola.

Programom Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području opštine Majdanpek u 2022. godini, takođe je planirana edukacija i organizacija tribina i radionica sa praktičnim radom za mlade vozače, pešake motocikliste, nabavka promotivnih materijala za mlade, stare, decu i traktoriste.

Predviđena je i izrada Strategije bezbednosti saobraćaja na području opštine Majdanpek od 2023. do 2027. godine, a u okviru opremanja jedinica saobraćajne policije nabavka kompleta za vršenje uviđaja.
Sredstva za realizaciju ovog Programa biće obezbeđena od naplate novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Ukoliko se prihodi ne ostvare u planiranom iznosu, planirane aktivnosti realizuju se prema stepenu prioriteta koje odredi Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području opštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari