Majka učenika petog razreda pretukla nastavnicu u osnovnoj školi, nastavnica završila u bolnici: Bez nastave u OŠ „Jovan Dučić“ u petak zbog napada

Ostavite komentar


  1. Ovaj događaj je katastrofa za naše društvo u celini, za prosvetare, za sve roditelje, za decu. Ustvari i ne znam, kako bih nazvao takve roditelje i njihovu decu. To je bahatost, bezobrazluk, nevaspitanje, divljaštvo. Odavno je po školama, a i van škola, krenulo maloletničko nasilje kako prema njihovim vršnjacima, tako i prema odraslima. A zašto je to tako. Pa kao prvo nema kućnog vaspitanja, kao drugo, ti mali nasilnici i njihovi roditelji znaju da im niko ne može ništa, jer ih štiti zakon. Više ne smeš da pogledaš, povisiš ton, a ne daj bože uhvatiš za uvo ili kosu maloletnika. Žaliće se mamama i tatama i onda nastaju problemi i počinje haos. Da ne ulazim u priču zašto je sve to tako, kako je, jer bi mi trebalo da pišem narednih deset dana, daću samo komentar, da ovo što se desilo u školi na N. Bgd je katastrofa i nezamislivo nekome ko ima zdravu pamet. Mislim da je krajnje vreme, da takvi nasilnici počnu da snose konsekvence i kazne kakve zaslužuju. I menjati zakone. Ako su lekari i medicinske sestre dobili da se napad na njih smatra krivičnim delom, onda treba i prosvetnim radnicima omogućiti ista prava.

  2. Ostace nastavnici traume, niko nece da odgovara, dete ce nastaviti u istoj skoli, a ostali nastavnici su shvatili poruku. Dajte svima petice, tako cete obesmisliti sve i to ce biti vid protesta. Zasto da vi budete borci za nesto sto niko ne ceni?

  3. Па, добро, бре, новинари, јел’ приведена та звер од кобајаги мајке? Дала изјаву? Лук и вода. Ништа је јављате. То одвући на присилно лечење тамо где треба.

  4. Danas roditelji ne vaspitavaju decu kako treba. Niti su 100% upuceni koliko im deca znaju, niti im deca kazu istinu sta je bilo u skoli…kako ce joj se dete u buducnosti ponasati kad je ona nevaspitana !? Strasnooo

  5. U Americi bi bila optuzena po bar 10 tacaka krivicnog dela i dobila bi 7- 8 godina zatvora. U Srbiji ce na osnovu „znas li ti ko sam ja“ dobiti nanogicu na 6 meseci. Ako majka vec zna koliko njen sin zna biologiju sto ga nije sama vise naucila. Za „propast“ prosvetnog sistema iskljucivi krivac je drzava. Vlast se neprekidno dodvorava djacima i roditeljima. Deca su potpuno neobrazovana i nespremna za rad u privredi.

  6. Radim u prosveti već 25 godina i moram na žalost da priznam da je većina kolega umereno do ekstremno retardirana. Potpuno su nezainteresovani za sopstveni status, a jedini otpor je kukanje. Ovce za klanje, koje spuštaju pogled pred direktorom, roditeljima i decom. Osobe bez petlje da se ikome suprotstave. Pri pomeni štrajka i borbi za svoja prava, dobijaju napad panike. Iskreno se stidim što pripadam ovoj branši bića bez imalo kuraži. Jedino me teši da ni ostali esnafi nisu ništa hrabriji. Postali smo nacija bez onoga.

  7. Zanimljivo je da niko još uvek nije prokomentarisao ovu strahotu…želeo bih da poručim Srbiji,da je bolje da nas nema nego što smo postali ovakvi. Amin!

  8. Ova vest ODMAH na naslovnu stranicu, tokom celog sutrašnjeg dana ! Žestoko kazniti bahatu majku.

  9. Molim vas da objavite ime i prezime te majke kao i čime se bavi i da li je u nekoj stranci. Tako bismo svi saznali ‘ko je ona’, što je bila i njena velika želja. Napomena, uopšte me ne zanima što bi se time, na neki način, i njeno dete obeležilo, možda to i treba da se desi. Možda bi i ono trebalo da se nauči da se takve stvari ne rade , da se nauči na vreme. Ovakva majka ga tome sigurno neće naučiti.

  10. Klasika.Decenijama se opiremo znanju i skoli pa je logicno da za svoje nedostatke menjamo teze.Kriv je profesor sto ja nesto ne znam ili nisam naucio.Roditelji koji prave sve natcisoidniji decu zive u ubedjenju da je njihovo dete posebno i da ima exlizivu.Problem cu resiti tako sto necu konstruktivno pristupiti svom detetu zasto ono nije ucilo ili naucilo nesto jer to za rodietlja iziskuje napor.Lakse je problem resiti strahom prema onome ko je merodovan da ocenjuje.To je samo jedan od malobrojnih slucajeva koji zavrse u javnosti zbog dramaticnosti samog dogadjaja.Sta je sa trgovinom ocenama za novac,sta je sa „vezama“,sta je sa verbalnim pritiscima.Stvaramo lenju,narcisoidnu,oholu,decu jer smo negde i mi takvi.

  11. Za postavljeno pita nje Z Dolovac“zar ste vi zivi“,covek dobio tri meseca zatvora i pola miliona dinara kazne. Koliko godina zatvorai miliona ceka ovu ?-

  12. Dragi prosvetari, idete na mitonge, potpisujete spiskove podrške. Ćutite na nepravdu i lopovluk. Šta ste onda očekivali?

  13. Neko ce reci da je upitanju nedostatak empatije,da sam podlegao atmosferi i uticaju koji siri vladajuca klika.Ali seca li se neko tih 2000 dith,a ono kad im se ne radi-ŠTRAJK,pa 30 min čas,te mala plata(tri puta veca nego moja),oko tri meseca na odmoru godisnje.A direktno su odgovorni za nastanak ovakvog stanja sto im se desava!Uglavnom su oni bili inicijatori promene,ne tako dobre vlasti,u sad ovu.Gde su sada masovi štrajkovi,obustave,skracenje radnog vremena,sindikati.Da li su toliko bitna primanja (gde je moja plata sad veca od njihove) da se pogaze sva ljudska dostojanstva,i ko treba da pokrene i iznese promene seljaci,radnici cistoce,JURA…?

  14. Kad bi bilo malo hrabrosti među prosvetarima, mogli bi u znak podrške, u čitavoj Srbiji da ne zaključe ocene đacima. Za nauk donosiocima naopakih propisa, koji konstantno uništavaju prosvetu. Pošto od toga neće biti ništa, prognoziram: za desetak godina škole će ostati bez nastavnika, jer nijedan mlad čovek više neće u prosvetu. Decu će učiti penzioneri,ili neki priučeni kursadžije.

  15. Strasno…podrska prosvetnim radnicima. Pod hitno status sluzbenog lica. A ovim siledzijama samo po dzepu,i to debelo

  16. Мене само занима где је био школски полицајац, неко уђе у школу и претуче наставницу. Толико о томе како полицајци у школама подижу безбедност свих. Ако сам добро разумео наставница је успела да побегне и кренула је да потражи полицајца, али он није био ту.

  17. Dokle čekati više, prosveto? Koji stepen nasilja? Svega je bilo u ooslednjih godinu dana, pa i ubistva. I treba da nas biju kad ćutimo. Je l treba oružje na posao da nosimo?

  18. Nastavnicima treba omoguciti da rade svoj posao a politiku iskljuciti iz obrazovanja. Bez vrednovanja a omalopvazavanjem njihovog rada ostacemo i bez dece i bez prosvetnih radnika a i bez znanja.

  19. Par dana kasnije, samo 21 komentar na ovu vest! Niko da objavi ime odbojkasice koja je ucinila ovaj zlocin. Svi se zajedno pravite mutavi i precutno, po ko zna koji put, dopustate ovo izivljavanje. Pu!

  20. VLASTI, VRATITE AUTORITET U PROSVETI!

    Vlasti od predsednika, preko ministara, policije, tužilašta moraju da vrate autoritet nastavničkog osoblja u osnovnim, srednjim i visokoškolkim ustanovama. Šta se to dešava kod nas da roditelji i đaci biju nastavnike. Ako se ova nebuloža nastavi, ukinite školstvo, pa neka nepismen narod ide ko ovce i goveda, drugo i ne zaslužuje. Ukoliko to ne želite, vratite autoritet nastavnika. Ranije za nedisciplinu i neznanja đaci dobijali batine, možda umerenije, nego što sada dobijaju nastavnici. Molim vlasti da bez oklevanja vrate obrazovanje tamo gde mu je disciplina i mesto. Nastavničko osoblje je dovedeno do prosjačkog štapa. Moji nastavnici i profesori nosili su odela sa kravatama, a sada su sa potrcanim farmerkama i eto gde pada autoritet.

  21. U nasoj skoli dete, sesti razred, prica svojim drugarima da se za ocene ne brine ni malo jer majka ode na jedan razgovor sa pedagogom i prosek bude 5.00. Nakon te izjave, sutradan, se odgovarala biologija. Isto to dete ne zna dve recenice da spoji i nastavnica biologije zakljucuje 5 uz komentar:“Zakljucicu ti 5 ali da mi opravdas sledece godine“. Lupajte vi meni minuse slobodno ali moje mišljenje je da se u prosveti ide iz krajnosti u krajnost. Ili koverta ili batine. Trazili ste, gledajte….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.