Majke iz Bačke Palanke: Krećemo danas kod Vučića 1foto: R.Z./ATAImages

Grupa majki i dece sa smetnjama u razvoju kreće danas iz Bačke Palanke ka Beogradu u susret predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga podsetile na obećanje iz 2022. godine da će biti izgrađen dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju, izjavila je FoNetu jedna od nezadovoljnih majki Jaroslava Molnarova.

„Kreće grupa od nas petoro-šestoro. Ne znamo tačno koliko će nam trebati da stignemo do Beograda. Ipak, sa sobom vodimo i decu koja su sa smetnjama u razvoju, neka su i u kolicima“, izjavila je FoNetu jedna od nezadovoljnih majki Jaroslava Molnarova.

Prema njenim rečima, predsednik Skupštine Bačke Palanke Milan Čavić izašao je pred njih uoči s predlogom da se u Beogradu sastanu s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanjom Starovićem, ali one na to nisu pristale.

„Hoćemo da razgovaramo sa Vučićem. Zato i krećemo ka Beogradu!, rekla je Molnarova.

Ona je pred polazak iz Bačke Palanke bila vidno potresena i poručila je da bi sve, od opštine pa do vrha državne vlasti, trebalo da bude sramota zbog situacije u kojoj se one kao majke nalaze.

„Ne mogu da verujem da mi na ovakav način treba da se borimo za nešto što je osnovno ljudsko pravo“, rekla je Molnarova kroz suze.

Majke sa decom koja imaju smetnje u razvoju u Bačkoj Palanci odlučile su 2022. godine da skrenu pažnju na svoje probleme predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom njegove posete. Podigle su transparent kako bi Vučić video njihov decenijski problem. Dnevni boravak za svoju decu koji su tada tražile ni do danas nije sazidan, a rok za izgradnju je prošao.

„Samo dve reči, lep je taj transparent i hoću da ga gledam, i ne smeta mi transparent na kojem tražite da nešto uradite što nismo i nemojte da sklanjate te ljude“, rekao je tada predsednik Srbije.

„Kada ćete da uradite ono što niste, a što ste započeli?“, pitaju danas majke iz Bačke Palanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari