Majke koje su peške krenule za Beograd iz Bačke Palanke prekinule put: Stigao poziv od premijera 1foto: Printscreen/N1

Majke Jaroslava Molnarova i Marija Bađurom koje su dana peške sa svojom decom krenule iz Bačke Palanke put Beograda jer kasne radovi na izgradnji boravka za decu sa smetnjama u razvoju, a čiju izgradnju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekinule su put. One su, kako je za N1 navela jedna od njih Marija Bađura, dobile poziv za sastanak sa premijerom Milošem Vučevićem.

Bađura je navela da je poziv stigao na e-mejl njihovog Udruženja.

„Dogovor je da se vidimo u četvrtak u Vladi, i to smo prihvatili jer smo uvek za neko mirno rešenje. Očekujemo da ćemo tada rešiti problem. Tražimo da se ubrzaju radovi na završetku dnevnog boravka, da se radi u tri smene, da se sve završi do kraja septembra, kao i da se deci obezbedi privremeni boravak dok se ne sagradi novi“, rekla je Bađura za N1.

Ona je istakla i da veruje da se „može sagraditi 400 kvadrata za mesec i po dana uz dovoljan broj radnika i uz rad u tri smene“.

„Ne mogu reći da sam zadovoljna sada, to ćemo videti u četvrtak. Nije danas bilo lako ali za našu decu ništa nije teško“, istakla je Bađura.

Podesćamo, majke Jaroslava Molnarova i Marija Bađurom danas ranije krenule su peške sa svojom decom iz Bačke Palanke put Beograda jer kasne radovi na izgradnji boravka za decu sa smetnjama u razvoju, a čiju izgradnju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. One su za šest sati uspele da prepešače oko 15 kilometara, ali njihova deca zbog visokih temperatura nisu mogla da izdrže, pa su ih očevi odvezli kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari