Majke Srebrenice: Satisfakcija za žrtve 1Foto: Jason Morrison/freeimages

Predsednica Udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidža Mehmedović izjavila je danas da je oslobađajuća presuda u slučaju ratnog komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića i Sabahudina Muhića od odgovornosti za zločine počinjene 1992. godine ogromna satisfakcija za žrtve.

Mehmedović je za bh. informativni servis INS rekla da je Sud BiH, ipak, uradio nešto da ne izjednači žrtvu i agresora.

„Postoji želja velikih sila i sveta da se izjednače žrtva i agresor. Naser je žrtva. Naser se branio, nije išao da ubija, to znaju i ptice na granama. On je samo kriv što je preživeo. Zato mu se i dešavaju i ovi progoni u Hagu i po BiH“, napomenula je Mehmedović. Ona dodala da se ne sudi Naseru, da je to poniženje žrtava.

„Izjednačavaju žrtvu i agresora, pa da li to ima igde na svetu“, upitala je Mehmedović.

Dodala je da „Orića maltretiraju danima i godinama“. Prema njenim rečima, oslobađajuća presuda je satisfakcija žrtvama, „jer neće izjednačiti žrtvu i agresora, to ne bi bilo smisla.“

Jer, propaganda je tvrdila da su svi ubijeni i ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima zločinci bili, rekla je Mehmedović.

Da smo imali pravo na odbranu ne bismo imali ni agresiju, ni genocid, niti Memorijalni centar Potočari. Trebalo je da se jedan narod uništi i uništavan je, zaključila je Mehmedović za INS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari