Od danas, 7. maja, pa sve do pred kraj meseca u Negotinu će u okviru u Majskih svečanosti i Dana opštine, biti organizovani brojni kulturni i zabavni sadržaji. Priliku da budu prvi imaju najmlađi Negotinci.

Naime, danas u podne na gradskom trgu biće organizovana izložba dečijih radova „Negotin – moj grad“, a večeras će u Muzičkom paviljonu biti održan koncert učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Sutra veče u Narodnoj biblioteci biće promovisana knjiga „Jasenica – Čuvar tradicije Negotinske Krajine“ autora Slavoljuba Stojimirovića, a u Domu kulture biti odigrana pozorišna predstava „Gola istina“. Narednih dana biće promovisana knjiga „Stari negotinski zanati“.

Otvorena je i izložba „Skeleti uživo“ Prirodnjačkog muzeja Srbije i izložba tekstilnih instalacija čiji su autori Leonora Vekić i Zlatko Cvetković. Učenici osnovnih škola opštine Negotin pripremaju za Majske svečanosti muzičko-poetski program „Škole svome gradu“ koji će biti izveden na gradskom trgu u petak, 11. maja. Istog dana planirana je svečana akademija Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, dečiji karneval, da bi se program za taj dan okončao završnom smotrom Susreti sela.

U subotu, 12. maja, biće održana svečana sednica Skupštine opštine Negotin, po čijem će završetku na biti otvoren Međunarodni sajam meda i vina Negotin 2012. Do 23. maja Negotinci će biti u prilici da poslušaju koncerte akustičnog benda KontrAkord, Dejana Petrovića i Big benda, rokabili sastava Nick Drag – Beograd, ali i godišnji koncert KUD „Stevan Mokranjac“, sa gostima KUD „Aco Gjorcev“ – Republika Makedonija, koncert „Zvuci Mokranjčevih sledbenika“ i „Svi naši pobednici“. U okviru ovogodišnjih Majskih svečanosti biće priređena izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta i promocija vodiča Autentično etno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari