Košarkaši Partizana mt:s nisu uspeli da ponove igre iz četvrtfinala prošle sezone Evrolige, pa je izraelski Makabi sasvim zasluženo trijumfovao u Pioniru u meču trećeg kola elitnog klupskog takmičenja Starog kontinenta – 54:67. Loš početak crno-belih, sa puno pogrešnih dodavanja u napadu i slabim postavljanjem u odbrani, omogućio je „ponosu Izraela“ da se već na startu odlepi od rivala (18:2).

 Partizan mt:s – Makabi 54:67

(10:23, 12:8, 15:20, 17:16)

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.350.

Sudije: Arteaga, Kijari, Anastopulos.

PARTIZAN mt:s: Lafajet 11, Kecman 5, Klobučar, Jaramaz, Lučić 7, Milosavljević 3, Katić 9, Džavai 4, Mitrović, Božić 3, Gist 9, Đekić 3.

MAKABI: Pargo 17, Hendriks, Šarp, Blu 8, Elijahu 13, Grin, Pnini 11, Burštajn 2, Kadir, Eidson 3, Perkins 7, Skorcanitis 6.

 

 Od sedmog minuta, kada su gosti imali čak 17 poena prednosti (22:5), Partizan mt:s je bio ravnopravan konkurent za bodove, ali nije bilo snage i znanja kod izabranika Vlade Jovanovića uz čiju pomoć bi nadoknadili ogroman rezultatski zaostatak. Osetio se, i to podosta, izostanak Jana Veselog zbog povrede tetive leve ruke. Samo je Oliver Lafajet od crno-belih upisao dvocifreni broj poena kraj svog imena (11), dok su svi ostali značajno podbacili u napadu. Korpulentni Nejtan Džavai nije mogao da se izbori sa centrima Makabija, koji mu nisu dozvoljavali da primi loptu i lako se okrene licem ka košu. Zbog toga je Australijanac ostao na svega 4 poena.

Partizan mt:s je pokušao presingom na startu treće četvrtine da smanji zaostatak, ali nije uspeo da „siđe“ ispod osam poena minusa. Kad god bi se činilo da će crno-beli konačno ozbiljno pripretiti Izraelcima, neko od gostiju bi, najčešće, trojkom vraćao stvari na prvobitno mesto. Nije bilo igrača u domaćoj ekipi koji bi sinoć preuzeo odgovornost na sebe i poveo saigrače ka važnom trijumfu. Ovako, crno-beli ostaju na jednoj pobedi u prva tri kola, a šansu za popravni imaće sledeće srede na gostujućem terenu protiv ekipe Prokoma, koja je nanizala sva tri poraza.

Jovanović: Očajni u napadu

– Loše smo počeli meč, bili očajni u napadu, što je iskusni tim Makabija znao da iskoristi. Dozvolili smo im da igraju na kontranapade, a to je jedno od njihovih najjačih oružja. Najčešće se naši rivali nisu snalazili na početku utakmica zbog divnih navijača, ali smo sada izgleda mi podlegli pritisku. Nismo uspeli da uspostavimo unutrašnju igru preko Džavaija, tako da je Makabi zasluženo trijumfovao – istakao je posle meča trener Partizana mt:s Vlada Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari