Do sada već istorijske utakmice između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu ostalo je tačno mesec dana, a jedino što je izvesno je da će Maksimir biti krcat.

Svih 24.000 karata koje su juče puštene u slobodnu prodaju „planulo“ je za samo nekoliko sati jer su brojni navijači „vatrenih“ čekali celu noć u redovima, uprkos veoma niskoj temperaturi, da kupe ulaznice sa 22. mart, a u jednom trenutku je zbog potražnje zablokirao i sajt Hrvatskog nogometnog saveza. Oni koji su stigli na red mogli su da kupe najviše po četiri ulaznice, uz dokaz o hrvatskom državljanstvu. Kako se očekuje, kada se dodaju ulaznice koje nisu bile u prodaji, na Maksimiru će biti ispunjen ceo kapacitet od oko 35.000 mesta.

– Zahtevi i želje su višestruko premašivali kapacitet stadiona i samo su najsrećniji i najuporniji uspeli da kupe ulaznicu. Njih pozivamo da dođu na Maksimir i svesrdno bodre naše reprezentativce uz sportski respekt prema protivniku. One koji nisu bili te sreće pozivamo u fan zone gde će se organizovati zajedničko gledanje susreta na velikom platnu – istakao je komesar HNS-a Nikša Martinac.

Podsetimo, karte su koštale od 50 do 250 kuna, odnosno okvirno od 700 do 3.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari