Od 115 srpskih olimpijaca samo jedan je rvač. Ali vredan, pošto Aleksandar Maksimović sutrašnje učešće (14.00) na debitantskim Igrama u karijeri počinje s reputacijom dvostrukog uzastopnog osvajača bronzanih odličja na seniorskim prvenstvima Evrope, 2011. u Nemačkoj i na ovogodišnjem šampionatu u našoj zemlji, čemu su prethodili brojni kontinentalni uspesi u mlađim kategorijama.

Pre tačno 24 godine, kada je Maksimović rođen, čuveni Šaban Trstena doneo je poslednju medalju našem najtrofejnijem pojedinačnom olimpijskom sportu, pa se srpski predstavnik u kategoriji do 66 kilograma nada da je došlo vreme da neko nastavi stopama slavnih zemljaka.

– Oduvek sam želeo, ali i znao da mogu da se kvalifikujem za Olimpijske igre. Moj put do Londona bio je težak, ali su mi se godine velikog rada i odricanja na kraju isplatile. Ne želim, međutim, da budem samo učesnik takmičenja, već da odem što dalje. Ko zna, možda i do neke medalje. Očekujem dobre borbe, a kao uspeh ću računati samo ako stignem do pobedničkog postolja. Uvek puno očekujem od sebe i maksimalno se dajem. Nadam se da ću imati i malo neophodne sreće na mojim prvim Igrama – samouveren je Maksimović.

I selektor Milorad Dokmanac očekuje od svog pulena da nastup završi tek u popodnevnim satima, kada su na programu odlučujuće borbe za visok plasman.

– Optimista sam. Maksa je dobar i sazreo borac, koji mnogo može. Možda osvoji i medalju, mada je to nemoguće predvideti – objašnjava Dokmanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari