Mala matura i na bosanskom jeziku

Sednica Nacionalnog prosvetnog saveta

Ostavite komentar


  1. Dokle ćemo trpetiparcijalna rešenja? Hoćemo da se odmah uvedu testovi na niškom, kragujevačkom, pirotskom, leskovačkom, užičkomn negotinskom, valjevskom, šabačkom, a pre svega na banatskom, sremskom(Sremci kažu sremačkom) bačkom jeziku. Prvobitno je bilo planirano uvođenje vojvđanskog, ali zbog drastičnih jezičkih razlika odlučeno je da se za Vojvodinu ipak uvedu navedena tri jezika. Ostalo je samo da se odredi definitivni naziv za sremski tj. sremački jezik.

  2. "Hoćemo da se odmah uvedu testovi na niškom, kragujevačkom, pirotskom, leskovačkom…"…… Bosna nije Niš, ni Kragujevac, ni Pirot. Bosna je druga država. U njoj je standardizovan bosanski jezik, kao što je u Srbiji srpski. Njime se govori u Bosni i još ko hoće i ko želi. Tolerancija je demokracija, osiguravanje prava svakom da govori onim jezikom koji smatra svojim. Svaka zabrana je diskriminacija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.