Četiri uspešno rešena testa od mogućih devet u uvodnom delu Evrolige bili su sasvim dovoljan kredit košarkašima Partizana mt:s da upravo večeras pred svojim navijačima protiv Milana (20.45, RTS 2) dođu u situaciju da polaganjem „male mature“ izbore prolaz u Top 16 fazu.

Crno-belima u goste dolazi tim koji je u njihovom prvom međusobnom susretu prokockao neverovatnu prednost, omogućivši srpskom šampionu da u najvažnijem meču u sezoni valorizuje jednu od dve varijante. Trijumf će automatski svrstati košarkaše Partizana među najboljih šesnaest timova na Starom kontinentu, međutim i poraz do četiri poena razlike imaće pozitivan ishod za crno-bele.

– Mi ne razmišljamo kalkulantski i svakako ćemo pokušati da pobedimo. Zadovoljan sam kako se igrači odnose prema dresu Partizana i smatram da ovaj tim nije samo Nikola Peković, iako je on ostavio veliki trag. Verujem da će nam publika doneti dodatno samopouzdanje – istakao je Vlade Jovanović, prvi stručnjak crno-belih.

Milano je u Beograd doputovao bez Galinarija, koji uveliko trenira sa Denver Nagetsima, međutim njegova spoljna linija biće jača za mladog Đentilea, u ovom trenutku najperspektivnijeg italijanskog beka, koji je u uvodnom delu sezone sarađivao u Benetonu sa Aleksandrom Đorđevićem. Italijani su dosta tanki pod košem jer osim Burusisa nemaju klasičnu peticu, tako da u ofanzivnom aspektu igre uglavnom zavise od učinka iskusnih američkih bekova Nikolasa, Herstona i Kuka.

– Ovo je mlada i neafirmisana ekipa, koja će imati šansu da se plasira u TOP 16 iz „grupe smrti“, kako ste je vi novinari nazvali. Ja sam ponosan na takvu situaciju. Ulog je veliki, ali ne smemo da podlegnemo pritisku. Svi bismo oberučke prihvatili da nam je neko pre početka sezone ponudio da o plasmanu odlučujemo u poslednjem kolu pred svojom publikom – zaključio je Jovanović u vedrom tonu.

Utakmica nedelje

Naredni meč Partizana mt:s i Milana odabran je od strane Evrolige kao Utakmica nedelje. Sva pažnja će i ovoga puta biti usmerena na halu Pionir i dešavanja u njoj. Klub apeluje na navijače da fer i korektno bodre svoj tim, kako su to činili i na prethodnoj utakmici. Crno-beli su još uvek pod budnim okom disciplinskog sudije i svaki, pa i najmanji prekršaj, vodiće najrigoroznijim kaznama, a to je nešto što svakako nije u interesu ni navijača niti kluba.

Lučić: Iskoristiti pritisak sa tribina

– Pokušaćemo da iskoristimo pritisak sa tribina, koji bi trebalo da nas maksimalno motiviše. Srećni smo što meč odluke igramo kod kuće i očekujem pobedu – jasan je Vladimir Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari