Male stvari izgubljene u „megalopolisu“

Po čijoj je meri Beograd

Ostavite komentar


  1. Na žalost, svako ko je video malo sveta zna da je Beograd sveden na najobičniju palanku, zatrpanu djubretom. Nema ni M od metropole. Sudeći po rezultatima izbora, to i velikoj većini palančanina i odgovara.

  2. Ako niste sigurni u kom pravcu ide razvoj naše drage prestonice samo premestite administrativni centar u Kraljevo ili Niš.

  3. Koji Beograđani, kakvi građani ? Imaju medije kakve razumeju – pink, happy, informer i skandal. Rijaliti programe i komesare od sumraka do svitanja,. Nameštena takmičenja i navijače, vlasti i birače, lažne diplome i stručnjake, ubistva, otmice, kladionice i menjačnice, prodavnice patika, elektrike, salame i keša. Zalagaonice ponosa, istorije i dedovine. Brojne poraze, izbeglice, emigrante i folirante. Imaju današnjicu, ne i sutrašnjicu.

  4. Nije bas sve tako,od 1922-1941 napravljeno je mnogo,sve one velelepne zgrade,koje su i danas nej lepse zgrade u Beogradu tada izgradjene za nepunih 20 godina!!!Cak su neke stvari i Nemci(okupatori)nesto uradili! Nas su komunisti unistili,i dan danas oni nam vladaju,zato je Beograd takav kakav je,a ne da je uvek bilo tako.

  5. Dobar tekst. Na stranu ove price o rasveti i jelkama jer to je ipak dnevna politika, stvarno je neophodno insistirati da se odrzava osnovna infrastruktura (asfalt, podzemni prolazi, ploce na trotoarima i oko zgrada) i treba da se zna koliki budzet je potrebno ostvariti da se zaustavi propadanje grada, a koliki da se ima i neki napredak.

  6. Siguran sam da nekima nece svidjato Ali samoubitsv izneti takvih cinjenice koji vazevza sve biv. Republike Jugoslavije! O cemu Se radi ? Beograd je nakon oslobodjenje kao Glavni grad jedne drzave od Ca 20 miliona poceo naglo da raste! da situacija Bude iz danasnjeg aspekta gledano slovio je i kao gj, Sirbije! Danas Ovaj “ kolos“ visi na grbaci samo 7 mio zitelja stime da paralelno izrasla i Nivi Sada Sa uzasnim posledicama za drzavu naime ostali gradovi sela serijski propadaju a ne odgovorni sarlatani sanjaju na nekavom Bgd na vodi imitirajuci Dubay Sa miliarderima iz sobst, bede i nemastine! Uzas kakvih mozgova ima u Sitbiji?!

  7. U svemu nam fali inicijativa stanovnika, potpuno odsustvo smisla za demokratiju.. Prvo opravite fasade zgrada u kojima stanujete, zamenite zastarele elektro- vodovodne- i kanalizacijske instalacije, pa tek onda zvocajte politicarima. Politicari brinu svoju brigu, sa malo para pokusavaju da steknu sto vise biraca.

Ostavite komentar


Društvo

"Uhvati, poljubi i pusti": Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga 10

„Uhvati, poljubi i pusti“: Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga

Zamenica predsednika Demokratske tranke i narodna poslanica Dragana Rakić, komentarišući informaciju da je Delta Holding tužio državu Srbiju zahtevajući naknadu štete usled pritvaranja prvog čoveka kompanije Miroslava Miškovića pre više od 10 godina, istakla je za Danas da retko imamo priliku da saznamo koliko tačno građane Srbije koštaju "kampanje za podizanje rejtinga Aleksandra Vučića".

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.