Mali Martinčani obišli porodilište i čestitali majkama 8. mart 1Foto: mitrovica.info

Povodom Dana žena, mališani Predškolske ustanove „Pčelica“, odeljenje u Martincima sa svojom vaspitačicom Slavicom Jovanović, i ovog 8. marta iznenadili su majke, divne doktorke i medicinske sestre poklonima koje su sami pravili.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, budući da je prošlogodišnja poseta izazvala pozitivne impresije, u organizovanje posete uključili su se i roditelji koji su sa članicama Udruženja žena „Martinčanke“ pripremili slane i slatke đakonije.

Predškolci su napravili kreativne radove – čestitke, cveće od različitih vrsta materijala i srca, i poklonili ih majkama koje su na svet donele nove stanovnike, ali i doktorkama, medicinskim sestrama i babicama.

Na ovaj način, mališani su iskazali poštovanje divnim, vrednim damama i njihovoj uvaženoj profesiji.

„Lepota darivanja je u tome što osim osobe koja daruje, sreću oseća i osoba koja je darovana. Poklonima, pažnjom, radošću, deca su izazvala sreću kod drugih ljudi, koji će ovaj, sada već tradicionalni susret, dugo pamtiti“, rekla je prilikom posete porodilištu vaspitačica Slavica Jovanović.

U ime kolega i saradnika, iskrenu zahvalnost iskazale su dr Nataša Stojčević Radulović i dr Dragana Dokić, kao i medicinske sestre i babice u ovoj službi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari