Srpski teniser Novak Đoković vratio se na teren posle šest nedelja, ali je uspeo uz dosta muka da ostvari pobedu na startu ATP turnira iz u švajcarskom Bazelu. Belgijanac Ksavijer Malis nije uspeo da načini prvoklasno iznenađenje pa je prvi nosilac posle nešto više od dva sata igre izborio plasman u drugu rundu – 2:1 (6:2, 4:6, 7:5). Njegov protivnik u borbi za četvrtfinale biće bolji iz današnjeg duela između Poljaka Lukaša Kubota i Nemca Tobijasa Kamkea.


Đoković je dominirao u prvom setu te je odmah postalo jasno da je povreda međurebarnog mišića, zbog koje je poslednji put igrao još 18. septembra protiv Argentinca Huana Martina del Potra u Dejvis kupu, prošlost. Odlični servisi i raznovrsna igra sa osnovne linije bili su nerešiva enigma za 47. svetskog tenisera, koji se neočekivano podigao u drugom delu meča. Strpljivo je Belgijanac gradio poene i čekao svoju šansu, a onda u devetom gemu načinio brejk koji Novak nije uspeo da vrati. Odlučujući set počeo je Novakovim odlučnijim udarcima što je rezultiralo i na semaforu, ali se Malis održao u životu u gemu kojim je Đoković na svoj servis mogao da reši meč. Ipak, srpski teniser je ponovo stigao do prednosti, a Malis je sa četiri vezane greške potpisao kapitulaciju pre taj-brejka.

– Ne želim da tražim izgovore zbog pauze. Ovo je najbolja godina mog života i divno je vratiti se ponovo na teren, pogotovo na ovom turniru. Igrao sam jako dobro oko sat i po, ali je i Ksavijer igrao odličan meč, svaka mu čast – istakao je Đoković koji je na teren izašao sa maskom preko lica, obeleživši tako na svoj način Noć veštica. Janko Tipsarević će danas igrati svoj meč prvog kola protiv Florijana Majera iz Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari