Maljević: Opšta kakofonija u društvu, a trebalo bi da razgovaramo

Ostavite komentar


  1. Dijalog je jedino i pravo lekovito sredstvo za resavanje problema izmedju ljudi. „Moc“ vlasti lezi u autokraticnosti. Opozicija nema siru podrsku niti se ponasa u skladu sa tim, pa pokusava da taj nedostatak nadomesti agresivnoscu. Sve u svemu nedostatak odgovornosti je glavni problem za obe strane.

    1. Bravo, bravo, za komentar.
      I kad planira vlast da pocne diajog? Danas, sutra!
      A sta, rekli da nece, ne zanima ih, pa i pet miliona da dodje, NECE!

  2. Diktator Vucic bi da mi postanemo Severna Koreja, da svi isto misle ko njegovi botovi, da se primamo na lazi. Takva prevara ne prolazi, on kao i njegova bahata bratija ce tresnuti o zemlju. A onda ce sudovi da rade kako su trebali da rade 6-og oktobra. Da su onda bolje radili ne bi imali ove Slobine i Seseljeve parazite na vlasti.

    1. To je lepo za čuti, ali od sudstva nema ništa pametno. Oni samo služe “eliti”.

  3. Molim vas da Bojanu Maljevic pitate ako imate sta u vezi filma i pozorista..
    O politici pitajte politikologe.Ovde smo gde smo jer se svako razume u sve.
    Ne rusite ugled svog lista prenoseci izjave ljudi koji nemaju nikakve veze sa temom.Hvala.

    1. Ana, Vi imate prava na svoje mišljenje/stav i zašto bi Vi/ja ili bilo ko drugi to pravo oduzeli Bojani? Upravo je Bojana ne tako davno, snimila serijal #MojePravo iz kog su građani/ke saznali za neka svoja prava, za koja (moj subjektivni osecaj) nisu ni znali da postoje. Koliko je to kvalitetan serijal, govori i činjenica da je SNS od Bojane zatražio da ga i on prikazuje, iako se Bojana ne slaže sa njihovom politikom i ne deli njihove vrednosti. Bojana je dugi niz godina aktivan učesnik političkih događaja u zemlji i htela to ona ili ne, odlično je upoznata sa tom tematikom. Kažete „ovde smo gde smo, jer se svako razume u sve“ Ne slažem se sa Vama, ovde smo gde smo, jer na rukovodecim mestima u državi ne sede stručne osobe, vec poltroni, a o svemu odlučuje jedan „čovek“!

        1. Malo je onih cije slike „krase“ srpske clanke u vezi sa politikom, a da nisu bili u Sluzbi. Od akademika-do portira i baba sera!

        2. Dobro, bio je (ako je bio) evo, sad sam saznao. Kakve to veze ima sa Bojanom, osim što mu je cerka i da li to znači da je Bojana po rođenju postala pripadnik/saradnik DB-a? Da li treba prestati sa gledanjem filmova u kojima je Bojana glumila, jer joj je otac bio pripadnik DB-a, da li treba da prestanemo da razgovaramo sa drugovima, jer su im roditelji bili ili su još uvek pripadnici DB-a/BIA? Pozdrav!

  4. Razgovor kako smo to poslednjih 7 godina u reziji SNS-a doziveli, bi izgledao ovako, voditelji Vucicevic i Sarapa, o regularnosti se brine Maja Gojkovic ili Olivera Zekic, domacin Pink, ucesnici Marjan Risticevic, Milenko Jovanov, Milutin Jeličić, nezavisni analiticar Nebojsa Krstic, na engleski prevodi Jadranka Joksimovic. Tema: Propali nasilni protesti fasisticko-tajkunske opozicije i sta je u pozadini iskonstruisanih napada na Jutku.

  5. Problem Srbije nije Vucic,nego POLITIKA.Ona mora da se menja.Ne zaboravite,da je ta njihova politika dovela do ratova,250000 ubijenih i 2miliona raseljenih,do genocida u Bosni,raspada Jugoslavije,bombardovanja.U takvoj politici nema mesta za opoziciju,dijalog,ljudskim pravima,fer i postenim izborima,nezavisnim medijima.To je politika destrukcije gde se pojedinacne likvidacije zamenjuju masovnim likvidacijam..Gde je cena njihovog opstanka na vlasti samo novi ratovi i novi zlocini.

  6. Bijanu za predsednika! Stupar je primer rigidnog stava novinara, a ako čovek pogleda u novinarska udruženja nema razloga da se čudi. Potpuna polarizacija, nigde onog što se zove razum i tolerancija. Bravo za Bojanu!

  7. Ko je gledao prenos skupa podrške za Vučica na N1 mogao je da vidi izraze lica pristalica koji su dosli na taj skup kada ih je novinarka pitala jednostavno pitanje : „Da li ste zadovoljni sa svojim životom? „. Nezadovoljstvo „zivotom“ je bilo toliko očigledno da vlast sigurno ne bi volela to pitanje češće da se postavlja narodu. Od svih pitanih samo je jedna žena rekla da je zadovoljna svojim životom ali kada je novinarka pitala odakle je samo odgovorila „Ja sad živim u inostranstvu“. Najmanje 90%prisutnih bi bilo odgovorilo da je nezadovoljno svojim životima. Bolje da budu pošteno zastupljene sve strane u političkom životu u Srbiji u medijima je će jednom narod da se zapita „Ko nam je ovoliko zgadio život? „. Odgovor gledamo svaki dan na vestima i u novinama. Stranim investitorima i domaćim preprodavcima strane robe je super ali običnim ljudima je pakao.

  8. Ne razumem…. Bolji su bili neki moji neobjavljeni komentari…. Ja ne razumem AV… Nikad ga nisam ni razumeo… Ne razumem umove koji ga prate….Ne vidim šta imamo da pričamo….Verovatno ni On mene ne bi razumeo… Razumem da neko ima korist i da pliva u svakom sistemu… I svako ima svoju cenu….

  9. Pitanje za uvazene glumicu i novinara kao i za sve postene gradjane;
    Kako pobediti kriminalce a sam ne postati kriminalac?
    Pod kriminalcima podrazumevam sve one koji krse zakone i koji su spremni na sve (korupciju, zastrasivanja, ucene, ubistva…) da bi zadrzali svoj nedodirljivi status. Podrsku medjunarodne zajednice takodje racunam kao prihvatanje licemerja i dvostrukih arsina, sto se takodje svrstava u kriminal.

  10. Sve deluje neprirodno, ni jedan dijalog ne izgleda kao pravi dijalog između dve, bilo koje dve strane. Ali, to ne znači da ne možemo da razgovaramo, čak i ako preko puta nas sedi neko ko je neistomišljenik

  11. podeljenost u društvu je veća nego ikada, čak i među ljudima koji su politički istomišljenici

  12. Slazem se sa Bojanom mora i treba da se razgovara sa nekim ko drugacije misli… Pod uslovom da postoji volja a nesamo marketing… Ovde volje odavno nema… Sve je postalo autokratija i ja stvarno ne razumem ovaj autisticni stav ni njen ni gospodje Smailovic.. Ko da ne zive na ovoj planeti vec u svom svetu.. Izgleda da je doslo vreme revoluvije kao jedini nacin nazalost.

  13. Bojana Maljevic, kupuje tv kosava od znamo koga, menja ime u happy tv, prodaje happy peconiju ostalo znamo. Muz BM dodeljuje 40 miliona dinara L.Ristovskom za Kralj PP zar stvarno trebam da citam i slusam sta ona ima da kaze? Ne secam se da si ikada ucestovala u bilo cemu sto je rusilo rezim S.Milosevica. Gnusam se dok pisem ovaj komentar o BM. Laku noc!

    1. Naravno da nikada i nigde nije ucestvovala protiv ijedne vlasti,niti ce,sa takvim porodicnim bekgraundom,sada je ona kao neka opozicija.

  14. Dame i gospodo urednici,
    Maskirali ste Maljevićkin komentar Stuparovim!
    Dotična je već jednom dala sebi autogol.
    G.Stupar je OK.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.