Privredno društvo RIO Kostolac obeležilo je prošlog petka 20. april – Dan preduzeća u prisustvu brojnih gostiju iz lokalne samouprave Gradske opštine Kostolac, grada Požarevca, privrednih društava, javnih preduzeća i brojnih saradnika.

Ova kompanija sa tradicijom od četiri decenije prerasla je u jednog od lidera u svojoj delatnosti u Srbiji. Dokaz da spoj stručnog znanja i razvijene ekološke svesti donosi visoke rezultate su i brojne nagrade na sajmovima, Privredne komore, i poslednje, priznanje Kapetan Miša Anastasijević za najbolje malo preduzeće u Srbiji…

– Za dan Privrednog društva RIO Kostolac poslovodstvo i sindikat zajedno su se opredelili da bude 20. april, dan kada nama počinje sezona. Zahvalna sam svim našim gostima što dele ovaj značajan trenutak sa nama. Sve su to naši saradnici sa kojima očekujemo i nadamo se nastavku dosadašnjih dobrih poslovnih odnosa. Naše Privredno društvo postoji i radi u ovom obliku od 2004. godine. Prilikom osnivanja nisu nam bile uspešne godine, jer smo imali vrlo skroman plan i manji obim posla tokom prve tri godine od izdvajanja od PD Termoelektrane i kopovi Kostolac. Godina 2007. bila je prelomni trenutak, sa pitanjem da li ćemo se prodati u procesu privatizacije ili ne. Planirana prodaja, međutim, nije uspela, a od tada smo u radu i rezultatima krenuli uzlaznom linijom. Shvatili smo da nema povratka i da je na nama da radimo jer za delatnost koju obavljamo ima uvek puno posla, naročito u poslovima koje obavljamo za potrebe Privrednog društva TE-KO Kostolac. Proširili smo saradnju i sa trećim licima, uporedo sa ugovorima za Grad Požarevac i Gradskom opštinom Kostolac. Ubrzo smo proširili proizvodnju, podigli plastenik cveća koji se pokazao kao veliki uspeh. Pristupili smo u vršenju rekultivacije primenom nekih novih metoda, savremenih, brojnim projektima nastalih u saradnji sa eminentnim naučnim institucijama naše zemlje u pravcu ka ostvarivanju cilja privođenja degradiranog zemljišta poljoprivredi. Poslednji veliki projekat je podizanje vinograda na odlagalištu. Smatram da smo se dokazali kao sposobni, odgovorni, dosledni kvalitetnom radu, što nameravamo da održimo i nastavimo da unapređujemo – kazala je na svečanosti direktorka Nataša Savić.

Rukovodstvu i zaposlenima Dan preduzeća čestitao je i Dragan Jovanović, direktor Privrednog društva TE-KO Kostolac.

– Čestitam svim radnicima Privrednog društva RIO Kostolac dan firme. Čestitam na skoro dobijenoj nagradi za najbolje malo preduzeće u Srbiji, koja verujem da je potpuno zaslužena. Ovo Privredno društvo jedno je od izdvojenih preduzeća iz sastava Privrednog društva TE-KO Kostolac koje pokazuje kako se može i samostalno raditi, i to uspešno, i želeo bih da taj „recept“ i pravac zauzmu i sva ostala izdvojena preduzeća. Drago mi je da sarađujemo sa ovim preduzećem, i što će se ta saradnja nastaviti u cilju ostvarivanja naših poslovnih planova i razvoja naših privrednih društava, kao i ove zajednice, grada, opštine, okruga, naglasio je tom prilikom direktor Jovanović.

Predsednik Skupštine Privrednog društva RIO Kostolac Radiša Ilić kaže da je u pitanju uspešan tim koji je tokom poslednjih sedam godina uspeo da ovo preduzeće dovede na pijedestal najboljeg malog preduzeća u Srbiji.

– Načinili smo preduzeće koje je ponos ovog kraja, sa velikom perspektivom za celu Srbiju, jer je ovo preduzeće spremno i za nastup na evropskom tržištu. Budućnost ovog preduzeća je velika i vredi kao dobar primer i uzor na nivou Srbije – kategoričan je predsednik Skupštine PD RIO Kostolac.

Priznanje iz Novog Sada

Privredno društvo RIO Kostolac proglašeno je od strane „Media Invent“ i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada sa Privrednom komorom Vojvodine i regionalnih privrednih komora Srbije za najbolje malo preduzeće u Srbiji u 2011. Tim povodom ovo visoko priznanje – povelja i statueta Kapetan Miša Anasteasijević uručeno je 19. aprila u Matici Srpskoj Nataši Savić,direktorki ovog kostolačkog preduzeća. Ove godine dodeljeno je 23 priznanja sa imenom jednog od najpoznatijih srpskih preduzetnika u vreme rađanja i stasavanja građanske Srbije, Kapetana Miše Anastasijevića.

– Naći se među najuspešnijima u Srbiji zaista je izuzetni priznanje za sav naš rad i trud. Kao što je Pero Zubac rekao da svako radi ono što ume da dela… Tako smo i mi činili, radili ono što najbolje umemo, pa je ovo priznanje još veće zadovoljstvo. Takođe, trudili smo se da nađemo dovoljno vremena i mogućnosti za brigu o svom okruženju, za humanost i društvenu odgovornost. Nadalje, ostajemo ponosni i odlučni da nastavimo da ostvarujemo dosadašnje rezultate, sa stalnim ciljem da ih unapređujemo. Tako je i ovo značajno priznanje za nas velika čast, ali istovremeno i obaveza, jer nam već sutra postavlja još veće ciljeve, trud i rad, da bi smo stigli do samog vrha – kaže direktorka PD RIO Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari