Zahvaljujući sopstvenim naporima i sredstvima izdvojenim od dnevnica svojih odbornika, kao i od naknada dobijenim od opstinske uprave koje dobijaju članovi Opštinskog veća i Upravnih odbora Udruženje građana UPP Malo Crniće otvorilo je u subotu Kancelariju za poljoprivredu, preduzetništvo, dijasporu, student i turizam.

Razlog ovog malo dužeg naziva kancelarije krije u sebi sve ugrožene oblasti ove male stiške opštine. Unija za poljoprivredu i preduzetništvo odlučila se za ovaj korak kako bi pospešila komunikaciju između svih njih i opštinske uprave što je po njima recept uspeha i izlazak iz statusa nerazvijenih opština, kojima Malo Crniće trenutno pripada. Konstantno odbijajući naziv stranka udruženja čiji je predsednik, Saša Stević je naveo razloge osnivanje ove kancelarije.

– Jedna od prvih namera ove grupe entuzijasta kada se osnivala bila je otvaranje jedne ovakve kancelarije. Sa njom želimo da svima pružimo neophodne informacije do kojih je teško doći a odnose se na kredite, subvencije i mnogobrojne projekte sa kojima privrednici, poljoprivrednici i student nisu bili dovoljno upoznati. Nismo želeli da idemo linijom manjeg otpora i jednostavno damo oglas o tome u lokalnim medijima, već kancelarija ima nameru da lično zove privrednike i ostale da se jave na ovakve konkurse. – kazao je predsednik Unije za poljoprivredu i preduzetništvo Malo Crniće.

Ova kancelarije je prvo otvorena od četri koje teba da se otvore u Srbiji i to dosta govori o dalekovidosti ovog udruženja. Ta činjenica još više dobija na važnosti ako se uzme u obzir da tek treba da se otvore u daleko većim mestima i to u Požarevcu, Kruševcu i Nišu. Da je i Vlada Republike Srbije uvidela potencijal opštine iz koje su mnogi meštani otišli u zemlje zapadne Evrope govori i prisustvo pomoćnika direktora Kancelarije za saradnju sa dijasporom Rastka Jankovića koji je čestitao i obećao svu neophodnu pomoć u radu kao i odgovarajuće projekte koji bi doveli do razvoja ove oblasti. Na otvaranju su pored mnogobrojnih meštana bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Draganom Mitićem i predsednikom Skupštine Opštine Malo Crniće Gorankom Stević. Sama kancelarija biće otvorena za sve građane od ponedeljka do petka u vremenu od 09 do 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari