Ako selektor Siniša Mihajlović ostane pri nameri da i treći, poslednji prijateljski meč na dvonedeljnoj evropskoj turneji počne sa novih 10 ili čak svih 11 igrača, za najjaču fudbalsku reprezentaciju Srbije sutra će, protiv Švedske u Stokholmu, od prvog minuta nastupiti povratnik Ivan Obradović i nedavni debitant Srđan Mijailović.


Prvi bi, iako bek, u novoj formaciji sa bočnim defanzivcima na krilu, trebalo da dejstvuje uz levu aut liniju u veznom redu. Ništa novo za prvotimca Saragose, koji u klubu već neko vreme ima istu ulogu, a u mlađim kategorijama je bio redovni član ofanzivnog bloka.

– Počeo sam sezonu kao bek, da bi me trener protiv Valensije stavio ispred njega. Dobro sam odigrao taj meč, potom ostao tu protiv Atletiko Madrida, pa Barselone… Odgovara mi ta pozicija, jer sam ofanzivni tip beka. U Partizanu sam više vremena provodio na polovini rivala nego u defanzivi, koja mi je nekada bila slabija strana, ali sam i na tom polju dosta napredovao od kako sam došao u Španiju. Tako da mi nije strano ono što selektor traži od nas spoljnih odbrambenih igrača – tvrdi dvadesettrogodišnji prvotimac španske ekipe, koji trenutnu prednost na pomenutom mestu daje iskusnijem i standardnijem Kolarovu, ali se istovremeno nada boljim danima u nacionalnom timu.

– Počeo sam 2008. kod Antića i sve je išlo kako treba dok u Saragosi nisam upao u neke čudne periode povreda, neigranja i raznih drugih iskustava. Sada je ponovo sve došlo na svoje. Nadam se novom reprezentativnom početku protiv Švedske. Imam dobru klupsku polusezonu iza sebe, samopouzdanja i milion motiva – poručuje Obradović.

Mijailović je svoje „orlovsko“ vatreno krštenje doživeo prošlog četvrtka, protiv Francuske.

– Presrećan sam što mi se ostvario dečiji san da igram za A reprezentaciju svoje zemlje i što se to desilo protiv jedne od najjačih selekcija na svetu. Dan pre toga, moji omladinci plasirali su se na prvenstvo Evrope, tako da ću dugo pamtiti prošlu nedelju – ponosan je devetnaestogodišnji zadnji vezni Crvene zvezde, otkriće njenog trenera Prosinečkog.

– On je najzaslužniji što sam ovde. I posle debija me je zvao, da me podseti da moram uvek da se trudim. Sve ću uraditi da opravdam njegovo poverenje, ali i veliku šansu koju mi je dao selektor Mihajlović – obećava talentovani kapiten selekcije Srbije do 19 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari