Maloletni K. K. dovezen kolima Hitne pomoći u Specijalni sud gde se nastavlja suđenje njegovim roditeljima nakon tragedije u "Ribnikaru" 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Maloletni K. K. koji je 3. maja 2023. godine počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, dovezen je vozilom Hitne pomoći pod pratnjom u Specijalni sud, gde se nastavlja krivični postupak protiv njegovih roditelja.

Kako prenosi N1, suđenje je danas nakratko iz sudnice u Palati pravde izmešteno u sudnicu Specijalnog suda u Beogradu. Razlog su bezbednosni uslovi koje mogu biti obezbeđeni jedino u zgradi Specijalnog suda, a neophodni su zbog toga što je za danas zakazano svedočenje dečaka koji je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja i pritom ranio još šest osoba.

Budući da je u ovom procesu javnost isključena ni mediji neće moći da prisustvuju ovom ročištu, baš kao ni svim prethodnim do sad.

Maloletni K.K. će prvi put napustiti psihijatrijsku kliniku u kojoj se nalazi sve vreme od kada je počinio masovno ubistvo 3. maja 2023. i biće doveden u sudnicu kako bi svedočio u postupku protiv svojih roditelja i instruktora streljane u koju ga je, prema navodima Višeg javnog tužilaštva, odvodio otac da vežba pucanje na pokretnim metama.

Dečak je inače u julu prošle godine ispitivan kao svedok dok je istraga bila u toku. To svedočenje je trajalo više sati i obavljeno je putem video linka.

Inače u prethodnim danima tabloidi su objavljivali delove tog njegovog iskaza, zbog čega je u nedelju reagovao Viši javni tužilac u Beogradu i izdao obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu – da formira predmet i da utvrdi kako je došlo do „curenja“ tajnih podataka iz predmeta „Ribnikar“ u javnost, kao i da procesuira odgovorne.

Još nije poznato da li će dečak koji je počinio masovno ubistvo stajati za sudskom govornicom ili će se nalaziti u maloj zatamnjenoj prostoriji koja se nalazi u okviru sudnice, a predviđena je za zaštićene svedoke kako ih učesnici u postupku ne bi prepoznali.

To će definitivno odlučiti sudija u ovom postupku pred sam početak ročišta.

Ukoliko dečak bude u izolovanoj prostoriji kroz zatamnjeno staklo moći će prvi put posle dužeg vremena da vidi svog oca koji je sve vreme u pritvoru, ali i majku kojoj je 11. oktobra 2023. odlukom Višeg suda u Beogradu određena zabrana prilaska i komuniciranja sa sinom, a koja je i dalje na snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari