Usled neopreznog nošenja lovačkih pušaka, u ataru opštine Knić, tokom minulog vikenda, smrtno je stradao maloletni M.I. (17) iz Bečevice, dok je lovac Vladimir M.(56) iz Guberevca teško povređen. Policija je saopštila da je na seoskom putu u Bečevici, 31. januara, oko 16.15, pronađeno beživotno telo I.M. On je zadobio ustrelnu ranu na desnoj strani grudnog koša, a pored njegovog tela pronađena je lovačka puška.

Pušku je otac stradalog mladića, Milan M. (50) pozajmio od komšije Dobrivoja N.(80), da bi odstrelio šakala koji mu je napadao ovce. U potragu za šakalom krenuo je, međutim, maloletni M. I. koji je, najverovatnije, poginuo preskačući kamenu ogradu, kada je puška nehotice opalila. Istražni sudija kragujevačkog Okružnog suda naložio je obdukciju stradalog mladića.

Lovac Vladimir M. je sa dvojicom kolega 1. februara bio u lovu na lisice u Leskovcu kod Knića. Povredio se kad je pao, a lovačka puška koja mu je visila o ramenu udarila u kamen i opalila. Vladimir M. je zadobio tešku povredu potkolenice desne noge i zadržan je na lečenju u kragujevačkom Kliničkom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari