Gledaoci TV Pirot bili su iznenađeni preksinoć kada je Snežana Golubović, istoričarla umetnosti, u emisiji „U fokusu“ koja se emituje uživo, a u kojoj se govorilo o maltretiranju na radnom mestu (mobingu), optužila direktora Galerije „Čedomir Krstić“, akademskog slikara mr Antonija Miloševića, za verbalno i seksualno uznemiravanje.

Gledaoci TV Pirot bili su iznenađeni preksinoć kada je Snežana Golubović, istoričarla umetnosti, u emisiji „U fokusu“ koja se emituje uživo, a u kojoj se govorilo o maltretiranju na radnom mestu (mobingu), optužila direktora Galerije „Čedomir Krstić“, akademskog slikara mr Antonija Miloševića, za verbalno i seksualno uznemiravanje. Antonije Milošević je juče sve to demantovao, ističući da izjava Snežane Golubović u vreme predizborne kampanje ima političku pozadinu i tempirana je da se naruši njegov ugled i spreči ostanak na radnom mestu direktora Galerije.
Snežana Golubović, koja je u Galeriji radila kao volonter-pripravnik tri meseca ovog leta, a u saradnji sa Tržištem rada primljena za stručno osposobljavanje za poslove kustosa u trajanju od godinu dana, izjavila je za medije da je dugo razmišljala da li da o svojim iskustvima govori javno.
– Počela sam

da volontiram 1. juna. Međutim, raskid ugovora o stručnom osposobljavanju dobila sam 30. avgusta. U obrazloženju sam predstavljena kao osoba koja nije radila svoj posao i da sam izazivala žučne svađe u Galeriji – rekla je Golubovićeva, ističući da je protiv Miloševića podnela krivičnu prijavu za seksualno uznemiravanje, koju je Opštinsko javno tužilaštvo odbilo jer „ne postoje osnovane sumnje da je prijavljeni učinio krivično delo“. Golubovićeva kaže da će protiv Miloševića podneti tužbu za verbalno maltretiranje, jer ima svedoke koji to mogu podvrditi.
– Zvao me je na izlet, milovao po kosi, masirao mi slepoočnice, predlagao da postanem njegova žena i da ću se tako lakše zaposliti. Nisam mogla da ćutim. Posle svega sam potražila pomoć psihijatra i psihoanalitičara- kaže ona.
Antonije Milošević tvrdi da je u pitanju insinuacija, koja nema veze sa činjenicama.
– Ovo je pre svega odgovor na raskinuti ugovor zbog njenog nekorektnog ponašanja u Galeriji. Ta lepa, maštovita priča je sračunata da u vreme kada počinje predizborna kampanja naruši moj ugled i onemogući da i dalje budem na funkciji direktora. Tvrdim da se nas dvoje van ovih prostorija nismo viđali i družili. Ljudi koji ovde rade mogu da potvrde da li su primetili nešto što podseća na flert i na prisnije zbližavanje izmedju nje i mene. Sve je izmišljeno .Zbog toga ću podneti krivičnu prijavu za klevetu – kaže Milošević.
Snežana kaže da nije član ni jedne stranke i da nije imala nikakvu nameru da naruši ugled Antonija Miloševića.
– Narušen je moj ugled i ne znam da li ću posle svega uspeti da se zaposlim. To bi bilo žalosno jer je moja mama stara Piroćanka – kaže Snežana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari