Promeniće se samo zakonske odredbe koje se tiču majki sa visokim primanjima?

Protest Inicijative „Mame su zakon“

Ostavite komentar


    1. Bravo Jovane, prija ti pomisao da si ovakvim komentarom odradio posao za veliki sendvič. Kakve veze ima stranačka pripadnost ako je tema i razlog okupljanja ovako važan? Sve porodilje moraju da imaju zagarantovan minimalac (to je jednostavno obezbediti, ukinuti stavke skupe hrane iz skupštinskih „kantina“, ukinuti dodatke političarima koji, ionako, ništa ne rade, izbaciti korišćenje službenih automobila za sve funkcionere niže od predsednika nečega …) bez obzira da li su zaposlene ili ne. Visina dodatnih primanja neka zavisi od primanja na poslu …

  1. Moja zena je stalni radnik u operativi u bolnici vec 15 godina,ostala ponovo trudna posle prvog porodiljskog i mora da odrzava rizicnu trudnocu i sada joj ovo trudnicko nece uci u naknadu,dobijace oko 20tak hiljada din porodiljsko sledece godine! Stalni radnik,hiljade zivota je spasila i lecila i negovala,vratice se na posao i raditi kao i do sada a drzava joj umanjuje naknadu kao nekome ko nije radio duze od godinu dana?! Ne umanjujemo niciji rad ali zakon stavlja u isti kos i stalne radnike od 20 god staza i radnike koji su juce krenuli da rade…mora da se izmene odrade,stalnim radnicima dajte redovnu platu a novoprimljenima bar taj minimalac koji im je i preko potreban za bar pelene i dohranu!

  2. E ovako, ovaj zakon stiti drzavu, jer su mnoge zene saznavsi da su trudne uplacivale 3 meseca sebi po 100.000 samo doprinose, a naravno nisu se ni pojavile na poslu, i onda dobijale svaki mesec 100.000 od drzave… to je cisto ptkradanje drzave…. i nije fer prema zenama koje su radile po 5 godina i ostale trudne. Mada ko ima svoj posao par godina nema nikakvih problema…

Ostavite komentar


Društvo

Od kojih bolesti umire svaki drugi stanovnik Srbije: Batut objavio najnoviju zdravstvenu statistiku 8

Od kojih bolesti umire svaki drugi stanovnik Srbije: Batut objavio najnoviju zdravstvenu statistiku

Od posledica teških bolesti i povreda u Srbiji je u 2023. godini umrlo 97.081 osoba. Prošle godine je približno svaki drugi stanovnik Srbije umro od bolesti srca i krvnih sudova (49,7 odsto), svaki peti (20,9 odsto) od malignih tumora i svaki trinaesti od posledica šećerne bolesti (2,9 odsto), povreda (2,4 odsto) i opstruktivnih bolesti pluća (2,4 odsto), pokazuju podaci najnovijeg Zdravstveno-statističkog godišnjaka Srbije koji je objavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" .

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.