Mada sportska javnost u Srbiji poslednjih dana bruji o sigurnoj prodaji Partizanovog fudbalskog vunderkinda Mančester sitiju, niko u klubu iz Humske, pa ni sportski direktor Mladen Krstajić neće ili ne može da potvrdi odlazak dvadesetogodišnjeg štopera Stefana Savića (verovatno) na kraju kvalifikacija za Ligu šampiona u redove „građana“, za sedam miliona evra.


– Nije tajna da se mnogi veliki evropski klubovi interesuju za Savića, među njima i Mančester siti, ali nismo ga nikome prodali. Niti ćemo pustiti Stefana dok mu ne nađemo adekvatnu zamenu. Vidite da je još s ekipom i priprema se za sledeću sezonu. Odigraće prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Za posle ćemo videti – kao zmija noge krije informacije, do ovog leta, kapiten i drugi deo standardnog tandema centralnih defanzivaca crno-belih, koji se tokom vikenda priključio ekipi na pripremama u Sloveniji.

Postavlja li Partizan kakve uslove u pregovorima oko Savića, tj. insistira li na njegovom što dužem ostanku? Do zime, recimo?

– I nama klubovi dolaze s određenim zahtevima, pa ne vidim zašto i Partizan ne bi imao svoje uslove. Samo, prvo mora da se počnu pregovori da bi se na nečemu insistiralo. Polako, nikuda ne žurimo. U ovom trenutku nam je najbitnije da trener Stanojević ima ekipu za prve mečeve u borbi za LŠ. Završili smo dobar deo posla u ovom prelaznom roku, a ostatak ćemo u hodu. Radimo na još nekim transferima i nadamo se da ćemo ih realizovati.

Da li ste odustali od Labrina iz Palerma ili je taj transfer ipak moguć?

– Ne bih se izjašnjavao u procentima, niti više stvari proglašavao gotovim dok stvarno ne bude potpisan ugovor. Opekao sam se već s Karlosom Labrinom. Čim sam rekao da su dogovoreni uslovi s čileanskim štoperom i njegovim klubom, u priču se umešala treća strana. Zato sam i mom ocu Milenku rekao da me više ne ispituje o prelaznom roku. Neka kupi novine, pa vidi ko dolazi ili odlazi. Ja ću izlaziti u javnost samo kada stvarno budem imao nešto da objavim.

Hoćete li posle Bugarina Ivanova dovesti još jednog stranog ili domaćeg štopera?

– Pre će to biti stranac nego naš igrač. Nama interesantne srpske fudbalere ne možemo, iz raznih razloga, da dovedemo, a ostali nisu na Partizanovom nivou.

Kako reagujete na priče da Zvezda skautira igrače, a vi ih dovodite? Da li kupovinu Brazilca Eduarda doživljavate kao pobedu u večitom derbiju?

– Uopšte me ne dotiču te priče. Ne zanima me šta drugi rade i pričaju. Gledam samo Partizan i to kako da najbolje obavim svoj posao. Ništa drugo.

Kako vam protiču prve nedelje direktorovanja? Svesni ste povlačenja s terena?

– Imam osećaj kao da sam samo povređen i zato odsutan iz ekipe. Polako, dan za danom, prihvatam činjenicu da im više neću biti od pomoći na terenu. I sada radim za tim, ali sa strane. I imam veliku tremu kada ih gledam. Kao pre neki dan protiv Olimpije – priznaje Krstajić.

Test s Metalistom

Srpski šampion sinoć je u Bad Valtersdorfu, u Austriji, igrao prijateljski meč s Metalistom iz Harkova, trećeplasiranim timom poslednjeg prvenstva Ukrajine i učesnikom šesnaestine finala prošle Lige Evrope, a danas će na terenu u blizini hotela Arena odmeriti snage sa jednim slovenačkim klubom. Današnji test biće prvenstveno prilika za dokazivanje igračima koji su na probi i onima s manjom minutažom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari