Od ukupno troje predstavnika u tekvondu koje je Srbija imala na Olimpijskim igrama u Londonu, nastupiće još 20-godišnja Milica Mandić, u kategoriji preko 67 kilograma u subotu od 13.00, a protivnica će joj biti Talitiga Krouli iz Samoe. Finale će se održati istog dana, a Mandićeva će nastupiti kao sedmi nosilac u Londonu.

– Želim da dam sve od sebe u Londonu, svoj maksimum i da ne žalim ni za čim. Hoću da se u Srbiju vratim zadovoljna, a ako ono što uradim na borilištu bude dovoljno za medalju sreći neće biti kraja. Mlada sam, sportista u razvoju, ovo su moje prve olimpijske igre i nemam šta da izgubim. Nema pritiska, a to što ću predstavljati svoju državu je dodatna motivacija. Recept za uspeh ne postoji, kao i za sve potrebni su trud, rad, želja i vera u dobar rezultat. Sve ono što smo moj trener Dragan Jović i ja uradili dosad verujem da će doneti uspeh u Londonu. Jaka je konkurencija u svakoj kategoriji, spremali smo se za svaku protivnicu i ne bi trebalo da bude većih problema – izjavila je Milica Mandić neposredno pre takmičenja na Olimpijskim igrama.

Srpska tekvondistkinja ima iskustva u osvajanju medalja na velikim takmičenjima. Osvojila je bronzane medalje na svetskim šampionatima i za juniore i za seniore, a u maju ove godine okitila se srebrom na Evropskom prvenstvu u Mančesteru.

Ukoliko Mandićeva preskoči prvu prepreku u Londonu, u četvrtfinalu je čeka olimpijska šampionka iz Pekinga, Meksikanka Maria del Rosario Espinoza, koja je na Igrama postavljena za drugog nosioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari