Manifestacija „Svetionik znanja“ otvorena i za srednjoškolce iz Subotice 1Foto: Beta/Dragan Gojić

„Svetionik znanja“ se održava petu godinu kao društveno odgovorna manifestacija u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije, a ove godine se mogu prijaviti i učenici treće i četvrte godine srednje škole iz Subotice i drugih gradova.

Projekti se pripremaju na jednu od pet tema: kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija.

„Svetionik znanja“ je tradicionalno takmičenje 60 sredjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije. Srednjoškolci, uz mentorsku pomoć, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu.

Projekat započinje svečanim otvaranjem koje će se održati od 29. do 31. jula na Paliću, a učesnici će moći da prisustvuju trodnevnom seminaru uz obezbeđen smeštaj, predavanja, radionice, ali i zabavni programu.

Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama sa relvantnim predavačima. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će se održati od 7. do 9. oktobra.

Zaintresovani učenici treće ili četvrte godine srednje škole koji žive na teritoriji Srbije mogu da se prijave za učešće putem linka ili zvaničnih profila Svetionika znanja na društvenim mrežama. Konkurs je otvoren do 25. juna.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari