Opšti je utisak da je prevelika doza tenzije kod večitih rivala u prvom meču omela košarkaše da prikažu nešto kvalitetniju partiju. U vezi s tim, večerašnju drugu utakmicu između Crvene zvezde i Partizana (18.00, RTS 2) u finalu Super lige trebalo bi da odlikuje veća smirenost, racionalnost i hrabrost igrača obe ekipe.

Iako su na startu završnice domaćeg prvenstva poveli sa 1:0 u seriji, crno-beli su imali primetnih problema u napadu. Odbrana je dobro funkcionisala, ali se manjak pravih opcija u ofanzivi i nešto slabija distribucija lopte odrazila na učinak spoljne linije. Upravo se zbog tih razloga u narednom duelu može očekivati znatno bolje izdanje čitave ekipe.

– Što se tiče prve utakmice, mogu reći da je bila veoma teška. Najvažnije je da smo pobedili, iako nismo odigrali preterano kvalitetno. Svesni smo da u drugom meču moramo popraviti određene elemente kako u napadu, tako i u odbrani – istakao je Stefon Lazme.

Opšte poznata fraza da „sreću treba zaslužiti“, nikako ne može biti upućena na adresu Zvezde. Mada su na početku finalne serije pružili svoj trenutni maksimum, povreda Andre Ovensa, uz rovite Kovača i Robertsa jasno ukazuje na činjenicu da crveno-bele u toku čitave sezone prati neviđeni maler. Ipak, bez obzira na brojne kadrovske probleme, košarkaše sa Malog Kalemegdana ne napušta optimizam.

– Za razliku od našeg rivala mi nismo iskoristili svoje šanse u prvom meču. Uveren sam da moji saigrači kao i ja imaju puno motiva da večeras pruže još bolju partiju, pre svega, u odbrani. Lično se nikad ne predajem, tako da sam siguran da ćemo „izginuti“ u drugoj utakmici – naveo je Vladimir Štimac.

Lepo bi bilo kada bi košarkaši oba tima suzbili nervozu, jer bi u tom slučaju drugi duel Crvene zvezde i Partizana (18.00, RTS 2) u finalu Super lige bio još interesantniji.

FINALNA SERIJA

Prvi meč: Partizan – C. Zvezda 70:58

Drugi meč (15. maj): C. Zvezda – Partizan

Treći meč (18. maj): Partizan – C. Zvezda

Eventualni četvrti i peti meč igraće se 20, odnosno 23. maja

Sve mečeve će prenositi RTS2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari