Manje obolelih u Vojvodini 1

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je značajno opao broj novoobolelih od kovida-19, ali i broj aktivnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

 

Prema podacima IZJZV, tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.308 novih slučajeva, dok je u Novom Sadu registrovan 321 novooboleli. Za 24 časa u pokrajini je broj novoobolelih smanjen za 306 osoba, dok je u Novom Sadu opao za 65. Manje je, doduše samo za dvoje, pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku i trenutno ih je 520. Na respiratorima ih je 51, dva manje nego juče. Klinički centar Vojvodine nije saopštio da li je do smanjenja došlo izlečenjem ili je neki od pacijenata preminuo.

Ukupan broj obolelih od kovida 19 u Vojvodini je 25.096 što je za 482 manje nego dan ranije. U Novom Sadu ukupan broj registrovanih aktivnih sučajeva sada je 5.689, što je za 82 manje nego prethodnog dana.

Institut za javno zdravlje Vojvodine upućuje na potrebu poštovanja svih mera kao i vakcinacije i upozorava da u strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari