Manje od sto novozaraženih u Pčinjskom okrugu, jedan pacijent preminuo 1Foto: V.Ristić

Od 387 testiranih građana u sedam opština Pčinjskog okruga njih 95 je inficirano korona virusom, što je uobičajeni pad broja pacijenata u dane vikenda.

Prema podacima Gradskog štaba za vanrednu situaciju u Vranju je 49 novoinficiranih virusom covid 19 što je za 32 pacijenta manje u odnosu na prethodni presek. Jedna osoba je preminula na kovid odeljenju Opšte bolnice u Vranju.Na lečenju se nalazi 122 pacijenta od kojih je 56 na kiseoniku. Na lečenju nema dece, a slobodno je na dva kovid odeljenja trenutno 36 postelja.

Posle Vranja najveći broj novoinficiranih imala je Surdulica 18 i Vladičin Han 16. U ostalim opštinama broj pozitivnih na koronu je jednocifren, a jedino u opšđtini Preševo nije zabeležen ni jedan novi slučaj korone.

Epidemilog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković za portal Danasa ocenio je epidemiološku situaciju u Pčinjskom okrugu kao „stabilno lošu sa blagim trendom pada“.

-Četvrti taslas pandemije nas je skupo koštao prema broju preminulih koji je prermašio 50 izgubljenih života zato apelujem na vakcinaciju i maksimalno poštovanje epidemioloških mera – naveo je Stanković.

Podaci ZC u Vranju kažu da je od početka imunizacije u Vranju vakcinisano 103.768 građana od čega je blizu 26.000 građana Severne Makedonije i 25 Federacije BiH. Najviše vakcinisanih je sinofarmom 64.831, potom fajzerom 30.625, sputnjikom v 7.380, astra zenekom 932.

Prosečan broj dnevno vakcinisanih je u poslednjih nekoliko dana nešto manji i kreće se od 270 od tri stotine građana među kojima je i dalje mali procenat mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari