Manji broj pozitivnih na Covid 19 u Vranju 1Foto: Beta/Saša Đorđević (Arhiva)

Gradski štab za vanredne situacije na osnovu podataka Zavoda za javno zdravlje u Vranju saopštio je danas da je od 188 testiranig rađana u Pčinjskom okrugu njih 63 pozitivno na korona virus.

Najveći broj pozitivnih na korona virus registrovan je u Vranju 53, četvoro iz Bujanovca, troje iz Vladičinog Hana, dva iz Trgovišta i jedno lice iz Preševa.

Uprkos padu broja novozaraženih virusom Covid 19, epidemiolozi upozoravaju na neophodnost poštovanje epidemioloških mera pogotovu u kafićima, ugostiteljskim objektima i mega marketima.

Tokom današnjeg dana primećen je manji broj građana Severne Makedonije, ali i sa KiM, koji su prethodnih dana nastavili da dolaze u šoping ture u vranjskim trgovinskim radnjama.

Hladno vreme poslslednjih dana smanjilo je broj građana u kafićima i restoranima u Vranju, a primetna je i pojačana kontrola nadležnih ispekcijskih organa vezano za poštovanje radnog vremena i higijensko epidemioloških mera. 

Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju i dalje su zatvorene sve srednje škole, dok se u četiri osnovne nastava u petom do osmom razredu odvija on lajn. Vranje kao centralna opština Pčinjskog okruga poslednje nedelje bila je posle Beograda, jedna od opština u Srbiji sa najvećim porastom novozareženih od virusa Covid 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari